Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Zelf uw WC ontstoppen

 

Als u zonder resultaat geprobeerd heeft met water en wasmiddel uw wc te ontstoppen is het tijd om ernstigere maatregelen te treffen. U hoeft nog geen loodgieter in te schakelen, er zijn namelijk nog opties die u zelf kunt proberen.

 

IJzerdraad

U kunt een kleerhanger van ijzerdraad pakken en deze ombuigen tot een stang. Om uw wc te beschermen kunt u een lap doen om de kant die u in de wc gaat stoppen. Nu stopt u de ijzeren stang in de wc en beweegt u dit langzaam heen en weer. Dit kan een ontstopping verhelpen.

 

Ontstoppingsveer

Een iets serieuzere maatregel is het gebruik van een ontstoppingsveer. Deze kunt u kopen of huren bij een loodgieter. Het is een speciale stang die kan buigen om goed bij alle hoekjes van uw WC te komen. Deze stopt u in de wc waarna u draait. De draaiende beweging zorgt er, in combinatie met de druk, voor dat een eventuele verstopping hopelijk verholpen wordt.

 

Stofzuiger

Als dit niet werkt is de volgende maatregel die u kunt treffen het gebruik van een industriële stofzuiger. Heel belangrijk is om geen huishoudelijke stofzuiger te gebruiken; deze kunnen vaak alleen droog zuigen. U heeft een stofzuiger nodig die het water uit het toilet kan zuigen ofwel nat kan zuigen. Nadat u het water uit de pot heeft gezogen kunt u, met behulp van handdoeken, zorgen dat de slang goed aansluit.

 

Als ook dit niet lukt is het waarschijnlijk tijd om een loodgieter in te schakelen. Soms is uw toilet niet meer te redden en is het beter om een nieuw toilet te halen. De beste toiletten vindt u in het assortiment van loodgietshop.