Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Vissen met de pen in de polder

Het is 25 graden met een strak blauwe hemel. De kinderen en vrouw liggen voor pampus. Geen beweging in te krijgen, maar kan niet mij draai vinden. Heb actie nodig. Na kort overleg besluit ik enkele uurtjes met de pen er op uit te trekken om ’s avonds gezellig met het gezin door te brengen.

 

Snel gaan de auto de achterbak in en de airco gaat om volle toeren. Het is dan wel het heetst op de dag met minder kans op hongerige vis, maar de vangdrang is enorm. Hopelijk zijn enkele karpers in de polder te vinden die een korstje of maiskorrel niet kunnen weerstaan.

 

Bij het inrijden van de polder blijkt het geen slechte keuze. In de eerste watergang is er al zichtbaar karper aan het azen. Daar waar het vuil opgehoopt ligt komt steeds een karperkop tussendoor. Waarschijnlijk is ook veel insectenspul deze kant op gedreven waar deze karper zich te goed aan doet. Snel gaat de vislijn door de ogen van de hengel en wordt een simpele pen uit de tacklebox gehaald.. Dan een korstje eraan. Met deze montage kan ik zowel drijvend als op de bodem vissen. Kies er voor om dan ook geen lood op de vislijn te hangen. Dan snel een grote vlok aan de haak en op de troep laten zakken.

 

In de troebel van het water zie ik een iets donkere schim rustig zwemmend happen in de “lucht”. Stukje bij beetje komt deze steeds dichter bij de vlok om er vlak voor zijn kop af te keren. Blijkbaar is de karper geschrokken en kiest ervoor om verder te zwemmen zonder de vlok op te nemen. Echter zonder eerdere signalen komen er een stel lippen uit de diepte omhoog die de vlok in een keer opzuigt. Snel zet ik de haak en de strijd is aan. De eerste vis is na nog geen 10 minuten aan de waterkant al een feit. Hopelijk volgen er meerdere.

http://www.sportvisgigant.nl