Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Drie belangrijke factoren voor een perfect rietdak

Al jaren woon jij in een saai huis met een oranje pannendak, waardoor je inmiddels wegdroomt bij ieder huis met een rietdak dat je tegenkomt. Het goudgele riet straalt in de zon na een hevige regenbui en doet je denken aan de mooie herfstdagen, wanneer de blaadjes langzamerhand oranje, rood en bruin kleuren. Wat nou als jouw pannendak ooit vervangen kon worden door een dak van riet? Dan is het vandaag jouw dag, want bij Van den Bergh Rietdekkers is het allemaal mogelijk! De professionele rietdekkers weten als geen ander hoe een perfect rietdak gelegd kan worden, waarbij het oude pannendak plaats moet maken. Benieuwd hoe de rietdekkers aan de slag gaan met deze metamorfose? Lees dan hieronder verder.

Rietdekken is een klus voor specialisten en vereist jarenlange ervaring. Om die reden is ieder bij Van den Bergh Rietdekkers aan het juiste adres, wanneer jij jouw pannendak een gedaantewisseling wil laten ondergaan. Rietdaken gaan gemiddeld tussen de twintig en dertig jaar mee, mits de rietenkap goed gelegd is. Hierdoor zijn dan ook drie vereisten, namelijk licht en lucht, goed en regelmatig onderhoud en de juiste hellingshoek. Het onderhoud van een rietdak spreekt aardig voor zich, aangezien inspectie van ieder dak regelmatig en grondig moet gebeuren. Hierdoor zal grootschalige schade aan het dak namelijk voorkomen worden. Ten tweede is licht en lucht voor een rietdak essentieel. Deze twee factoren zorgen ervoor dat het dak snel droogt na een hevige regenbui, waardoor de staat van het dak weinig aangetast wordt. Hetzelfde geldt voor de hellingshoek van 45 graden, omdat deze bijdraagt aan het snel en effectief afvoeren van regenwater.

Is jouw interesse in rietdaken gewerkt, maar zou je graag meer informatie willen ontvangen over ‘wat kost een rieten dak’ en ‘hoe lang gaat een rieten dak mee in mijn wijk’? Neem dan een kijkje op de website van Van den Bergh Rietdekkers!

https://www.rietwerk.nl/