Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Waar op letten bij het kopen van een bureau?

In tegenstelling tot de bureaustoel is het kiezen van een bureau een heel ander verhaal. Het bureau dat je kiest, moet al jouw werkspullen, waaronder een computer en kantoorbenodigdheden, comfortabel kunnen plaatsen en opbergen. Maar bovenal, het moet jouw kantoor er stijlvol, ruim en comfortabel uit laten zien. Als je eenmaal een budget en een meubelzaak bij je in de buurt hebt gekozen, overweeg dan onderstaande factoren bij het kopen van een bureau.

 

Soorten bureaus

Welk bureau is nou eigenlijk geschikt? En welke soorten zijn er allemaal? Hieronder hebben we kort de opties opgesomd:

  • T-poot bureaus; deze bureaus zijn voorzien van een stalen onderstel en een werkblad van melamine. Dit is een anti spiegelend materiaal dat makkelijk schoongemaakt kan worden.

  • Vierpoot bureaus; voordeel hierbij is dat het onderstel prima tegen elkaar gezet kan worden. Bovendien handig te gebruiken als vergadertafel omdat er meerdere stoelen onder gezet kunnen worden.

  • Directiebureaus; doordat ze gemaakt zijn van duurzame materialen en een stijlvolle uitstraling hebben, zijn ze geschikt voor intensief gebruik. Je kunt het bureau volledig samenstellen naar eigen wensen.

  • Hoekbureaus; indien je veel ruimte hebt, is een hoekbureau altijd een goed idee. Vooral handig bij twee of meerdere computerschermen. Zo houd je genoeg ruimte over naast alle accessoires.

  • Zit sta bureaus; deze zie je de laatste jaren steeds vaker terugkomen op de werkvloer. Afwisselend zittend en staand werken kan namelijk met dit concept. Door gedurende de dag deze posities af te wisselen, blijft het lichaam in beweging. Zit sta bureaus zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Ze zijn handmatig of elektrisch in hoogte verstelbaar.

 

Kwaliteit

Telkens bij de aanschaf van nieuwe kantoor meubelen, moet je ervoor zorgen dat ze van goede kwaliteit zijn, want je wilt niet elk jaar opnieuw blijven kopen. Het budget moet uiteraard binnen de perken blijven, maar het moet redelijk genoeg zijn om een bureau van kwaliteit te kopen. Hardhout, zoals mahonie, maakt kwaliteit spullen die een lange tijd mee zullen gaan.

 

Beschikbare ruimte

Hoe groot is de beschikbare ruimte om het bureau en de stoel te plaatsen? Als je weinig ruimte hebt, kies voor compacte bureaus kiezen, zoals een computer bureau of een schrijftafel, die weinig ruimte innemen. Het kantoor moet niet vol staan met meubilair, omdat je lege ruimtes nodig hebt voor doorgang. Als jouw kantoor echter groot is, zal de een klein bureau de ruimte leeg doen aanvoelen.

 

Opbergruimte

Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw bureau is, het moet opbergruimte hebben. Misschien heb je een ladekast of opbergkasten in de kamer, maar sommige kantoorbenodigdheden moeten binnen handbereik zijn. Koop een bureau met een paar lades, zodat je papieren, nietmachines, pennen en andere belangrijke benodigdheden kunt opbergen.

Verstelbaarheid

De meeste mensen zitten minstens 8 uur achter hun bureau te werken. Dit soort levensstijl wordt in verband gebracht met veel kwalen en wordt afgeraden. Tegenwoordig moet het kantoormeubilair in hoogte verstelbaar zijn. Het is slim om een bureau te kopen dat je omhoog kunt verstellen tot een sta-bureau, zodat je staand kunt werken en de ruggengraat kunt strekken.