Zelf uw alarmsysteem plaatsen

      Reacties uitgeschakeld voor Zelf uw alarmsysteem plaatsen

Het zelf plaatsen van uw alarmsysteem

U hebt zojuist een draadloos alarmsysteem voor uw huis gekocht? Dan heeft u een goede beslissing genomen, omdat het een goede manier is om uzelf te beschermen tegen mogelijke inbraken of andere risico’s. Een draadloos huisalarm heeft het voordeel dat het eenvoudig te installeren is en zeer esthetisch is. Het is ook prima aan te passen aan uw voorkeur. Dankzij het draadloze systeem heeft u bovendien de mogelijkheid om uw beveiligingssysteem zelf te beheren, zelfs wanneer u afwezig bent. Dankzij een melding op uw mobiel wordt u onmiddellijk gewaarschuwd in geval van poging tot inbraak in uw huis. De huidige inbraakalarmen zijn ontworpen met een krachtig bewakingssysteem. Sommige alarmsystemen voor thuis detecteren zelfs gaslekken en koolmonoxide. De bewegingsmelder, ook wel aanwezigheidsmelder genoemd, is onderdeel van uw alarmsysteem. Dit onderdeel, beheerd door het centrale beveiligingssysteem, signaleert elke inbraak in een strategische locatie in uw huis, zoals een gang of ingang. Het waarschuwt u op elk moment voor een inbraak.

 

De installatiestappen

Voordat u een alarmsysteem installeert, moet u weten hoe het werkt. Een alarm is een effectief beveiligingssysteem, ontworpen om elke inbraakpoging te ontmoedigen. U kunt uw alarm in- of uitschakelen met een afstandsbediening. Sensoren worden in gevoelige gebieden geplaatst om inbraak te melden.
Stap 1
Bepaal de locatie van uw bewakingssysteem, bij voorkeur op een hoge, ruime locatie, zodat u de batterijklep gemakkelijk kan openen.
Stap 2

  • Bevestig het bedieningspaneel met behulp van de schroeven in de behuizing nadat u gaten in de muur heeft gemaakt.
  • Plaats de batterijen.
  • Installeer de bewegingsmelder op een locatie, uit de buurt van warmtebronnen, bij voorkeur in een hoek en uit de buurt van objecten die het detectieveld kunnen verstoren.
  • Plaats deze minimaal 3 meter boven de grond.

Stap 3

  • Bevestig de sirene op een discrete plaats, moeilijk toegankelijk.
  • Installeer de telefoonzender, als deze onderdeel uitmaakt van de alarmset voor thuis.

Stap 4
Het muurtoetsenbord moet boven de deur worden bevestigd, op minimaal 1,50 m van de vloer. De gebruiker moet gemakkelijk toegang hebben. Om uw alarmsysteem te activeren, voert u een test uit door op de toets op het toetsenbord te drukken. Als u een pieptoon hoort, werkt het systeem goed. Voor alle details over alarmsystemen, verwijzen wij naar de handleiding van het gekochte product.

Handige tips

 

U kunt de veiligheid van uw huis verbeteren door een huisautomatiseringsalarm te installeren dat is uitgerust met een videobewakingssysteem. Anti-inbraakalarmkits, geschikt voor alle soorten behuizingen, zijn via onze website koop. Als u een alarm koopt met bewakingscamera’s, krijgt u extra beveiliging. Denk aan de veiligheid van uw kinderen door een bewakingssysteem op afstand en een alarmsysteem voor uw zwembad te installeren. Een huis beveiligen met een alarm is de beste manier om u thuis veilig te voelen.

 

Kies een slim alarm

 

Met een slim thuis alarm kunt u zeker zijn dat er niet met uw alarm kan worden geknoeid. Het alarm is permanent actief en kan de personen die bevoegd zijn om toegang te krijgen controleren en systematisch herkennen, wat misbruik aanzienlijk vermindert. En uw eigendom wordt permanent beschermd. Het slimme alarm is ook een alarm dat compatibel is met uw huisdier, en dat geldt niet voor alle alarmsystemen. Kat, hond of zelfs kanarie: het alarm herkent uw trouwe metgezellen.

 

U kunt in onze online winkel vele beoordelingen vinden over de verschillende alarmsystemen. Van aanwezigheidssensoren tot complete beveiligingsystemen, ontdek alle mogelijkheden om uw huis te beschermen. Wij staan tot uw beschikking als u vragen heeft over onze producten, of als u advies nodig hebt om uw keuze te maken.

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/