Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Welke materialen kunnen er voor een dakkapel gebruikt worden?

Er zijn verschillende soorten materialen die u kunt gebruiken bij het (laten) maken van uw dakkapel. Door dit artikel te lezen weet u wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde materialen voor uw dakkapel.

Een kunststof dakkapel

Gaat over het algemeen langer mee dan andere materialen. Voor een kunststof dakkapel heeft u geen onderhoud nodig. Een ander voordeel van een kunststof dakkapel is dat het beter isoleert dan bijvoorbeeld een houten dakkapel. Een nadeel van een kunststof dakkapel is dat de uitstraling minder authentiek is dan bijvoorbeeld een houten dakkapel en dat, wanneer het onderhoud nodig heeft, meer geld kost dan bij onderhoud van andere dakkapellen, omdat het in zijn geheel onderhouden moet worden.

Een zink dakkapel

Wordt vooral gebruikt bij moderne huizen. Een dakkapel van zink is recyclebaar en is daarom een duurzame keuze. Een mooie bijkomstigheid is dat dit materiaal geen onderhoud nodig heeft. Over het algemeen is zink iets prijziger dan een houten dakkapel maar omdat er vrijwel geen onderhoudskosten zijn compenseert dit weer. Wat speciaal is aan een dakkapel van zink, is dat dit materiaal gecombineerd kan worden met ander materialen. Een zinken dakkapel is vaak grijs/zwart gekleurd en geeft daarom een industriële uitstraling.

Een houten dakkapel

Geeft uw huis een authentieke uitstraling. Over het algemeen heeft hout meer onderhoud nodig dan de andere materialen die u kunt gebruiken voor uw dakkapel. Tegenwoordig zijn er wel bepaalde soorten hout die van een dermate hoge kwaliteit zijn dat u vrijwel geen onderhoud hoeft te doen. Deze zijn uiteraard wel wat duurder. Een houten dakkapel is erg milieuvriendelijk en kan helemaal op maat gemaakt worden.

Dakkapel specialist Dakster Alkmaar staat klaar om u te helpen bij het plaatsen van uw dakkapel!

http://dakster.nl/