Voordelen en rendement van een warmtepompboiler

      Reacties uitgeschakeld voor Voordelen en rendement van een warmtepompboiler

De warmtepompboilers warmen water op door de warme lucht uit de lucht van de woning te onttrekken. Een warmtepompboiler werkt hetzelfde als een normale warmtepomp, het systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en vult deze energie aan met elektrische energie om het water genoeg te verwarmen. De voordelen en het rendement van een warmtepompboiler vind je in dit artikel.

 

Voordelen warmtepompboiler

Een warmtepompboiler biedt verschillende voordelen. Zoals het milieuvriendelijke en voordelige opwarming van het water. Daarnaast verbruikt een warmtepompboiler tot drie keer minder stroom dan een standaard elektrische boiler. Om het nog milieuvriendelijker te maken is een warmtepompboiler eenvoudig aan te sluiten op zonnepanelen. Wanneer je geen zonnepanelen op je dak wil of kan betalen maar toch meer gebruik wil maken van duurzame energie dan is een warmtepompboiler een goede oplossing. Onder de juiste omstandigheden kan je er tot wel 75% mee besparen op je energiefactuur. Om te investeren in een warmtepompboiler is er een hoge prijs nodig maar het voordeel is dat je er subsidie voor kan aanvragen die ongeveer 20 tot 25% van de investering dekt.

 

De warmtepompboiler is vooral interessant wanneer je meer dan 100 liter warm water per dag verbruikt. Het is namelijk zo dat hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter is om een warmtepompboiler aan te schaffen.

 

Rendement warmtepompboiler

Er zijn twee factoren die van invloed zijn op het rendement van een warmtepompboiler. De eerste factor is de lucht die aangezogen wordt. Het rendement zal hoger zijn wanneer de temperatuur van de aangezogen lucht ook hoger is. De andere factor die belangrijk is, is de temperatuur die het water moet bereiken. Heb je een hoge temperatuur ingesteld dan zal een warmtepompboiler meer moeite moeten doen en wordt het rendement dus lager. Dus door de gevraagde temperatuur lager in te stellen zal het rendement hoger zijn.