Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Methodes om lekkage op te sporen

Tegenwoordig kan uw loodgieter met verschillende methodes uw lekkage binnen no time opsporen. Bij het opsporen van lekkages maakt uw loodgieter gebruik van geavanceerde spullen. Door het lezen van dit artikel, komt u erachter welke methodes loodgieters tegenwoordig gebruiken om zo snel mogelijk uw lekkage op te sporen en te verhelpen.

Endoscopie

Door het gebruik van een camera, kan uw loodgieter de afvoerleiding van bijvoorbeeld uw gootsteen  eenvoudig inspecteren. Door de camera kan de lekkage eenvoudig opgespoord worden en zo efficiënt mogelijk verholpen worden zonder dat uw hele afvoer gedemonteerd hoeft te worden.

Thermografie

Met deze methode kan uw loodgieter warmte opzoeken en zo bijvoorbeeld een lekkage opsporen in de warmtebuis. Daarnaast wordt deze methode ook veel gebruikt bij het opsporen van warmte verlies. Wanneer deze apparatuur namelijk op het dak wordt gezet, wordt het zichtbaar waar warmte het dak verlaat.

Akoestisch

Deze methode is gericht op het geluid dat er door de leiding gaat. Wanneer er een lekkage is, is er een geluidsverschil op de plaats van de lekkage. Door akoestische apparatuur wordt het geluidsverschil zichtbaar gemaakt en zo kan uw loodgieter te weten komen waar de lekkage zich precies bevindt.

Traceergas

Wanneer er sprake is van een kleine lekkage of wanneer de lekkage moeilijk te vinden is, wordt er gebruik gemaakt van traceergas. Zoals traceergas al zegt: door gas aan te brengen in een leiding kan er worden bekeken waar het gas de leiding verlaat. Zo kan de lekkage snel worden verholpen.

Wanneer u last heeft van een lekkage die niet 1,2,3 zichtbaar is, schakel dan een loodgieter in die door middel van bovenstaande methodes uw lekkage kan verhelpen. Uw loodgieter uit Leiden verhelpt al uw lekkages snel en vakkundig!