Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Meer licht met een dakkoepel

Voor meer licht in het huis is een dakkoepel de beste oplossing zonder dat het veel geld kost. Een dakkoepel kun je boven iedere ruimte in het huis plaatsen waar het normaal overdag donker is. Op deze manier komt er licht door de dakkoepel naar binnen en is de ruimte niet langer donker overdag.

Een dakkoepel kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt maar meestal is het van glas gemaakt. De oudere modellen kunnen ook wel van harde plastic zijn gemaakt maar tegenwoordig worden hier nog weinig van geproduceerd. Plastic is niet milieuvriendelijk en de regels omtrent de kwaliteit ervan zijn veel zwaarder geworden in de afgelopen jaren. Glas is daarom veel voordeliger en werkt ook het beste om licht door te laten.

De dakkoepel wordt zoals de woord het al zegt op het dak geplaatst boven de ruimte of kamer in het huis. Hiervoor wordt er natuurlijk eerst een gat in het dak gesneden in de afmeting van de dakkoepel. Met een paar aanpassingen aan het dak is het vervolgens mogelijk om de dakkoepel te installeren op het dak. Zo komt er nu overdag natuurlijk licht in het huis door de dakkoepel en zelfs in de nacht is het niet meer helemaal donker omdat er altijd wat maanlicht of licht van sterren erdoorheen komt.