Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Lamelparket, eeuwenoud in een modern jasje

Lamelparket is van deze tijd, maar het gebruik van houten vloeren is al eeuwen oud. Eeuwen geleden werd er in huizen, kastelen en kloosters al hout op de vloeren gelegd. In ons hedendaagse interieur haast niet meer weg te denken. Het doorleefde karakter van bijvoorbeeld oude kloostervloeren of kasteelvloeren past ook goed in onze huidige tijd en smaak. Door de jaren heen wordt het hout op een steeds verfijndere manier toegepast. Niet alleen in de achttiende eeuw werden er echte kunstwerken gemaakt van houten vloeren. Tegenwoordig is ook bijvoorbeeld het visgraatmotief bij gebruik van lamelparket helemaal terug van weggeweest. Houten vloeren met een moderne afwerking, zodat ze van deze tijd zijn en weer helemaal in ons interieur passen.

Je creëert iets eigens met lamelparket

Elke klant van Bax Houthandel kan met het lamelparket een eigen unieke vloer creëren. Dit alles dankzij de vele variaties, vormen en kleuren. Optrekkende kou hou je zoveel mogelijk tegen met een goede ondervloer met een zo hoog mogelijke warmteweerstand: bijvoorbeeld een dikke laag kunststofschuim of een dikke vezelplaat. Bax Houthandel raadt een goede ondervloer zeker aan bij lamelparket. Het verlengt de levensduur en het vergroot de warmte- en geluidsisolatie.

Lamelparket met extra garantie

Kiest u voor een houten vloer zoals bijvoorbeeld lamelparket van Bax Houthandel dan wilt u ook weten hoe het zit met de garantie. Bepalend zijn de leef condities. Binnen de normale leef condities zal er niet zoveel gebeuren. De grootste problemen doen zich juist voor buiten de normale leef condities. Wanneer de normale leef condities zijn verstoord, vervalt, zoals gebruikelijk bij elke leverancier van lamelparket, de garantie. Er kunnen zich echter situaties voordoen die buiten uw macht liggen en vallen buiten de normale leef condities. U kunt via Bax Houthandel een verzekering afsluiten die dekking biedt aan omstandigheden die uw lamelparket negatief beïnvloeden. Deze longlife garantie kunt u maximaal twee keer per jaar inzetten en kost u slechts € 175,- per jaar. Het dient aanbeveling deze verzekering zeker af te sluiten voor het eerste jaar. Wanneer uw pas gelegde lamelparket zonder problemen het eerste jaar doorkomt, zijn de leef condities in huis normaal te noemen. Waardoor er na dat eerste jaar geen noemenswaardige problemen met uw lamelparket tevoorschijn zullen komen.