Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Kunststof kozijnen kopen: checklist

Het internet heeft vele voordelen, maar het aanbod van een bepaald product kan daarom ook wel heel overweldigend zijn. In dit artikel helpen we je daarbij. Door een aantal tips en tricks te geven wat betreft het van kopen kunststof kozijnen weet jij straks exact wat je moet hebben, waar en waarom!

Offerte

De meeste bedrijven willen je een gratis offerte geven. Maak hier dan ook goed gebruik van. De eerste indruk die iemand dan geeft, zegt vaak veel over het werk van de persoon. Je kunt dan ook een indruk krijgen van hoe professioneel iemand te werk gaat. Let er wel op dat je niet gelijk ergens een handtekening onder zet, want dan zit je vast aan die persoon zonder dat je de rest echt hebt kunnen vergelijken. 

Glas

Als je dan zo’n offerte krijgt of vraagt moet je ook goed opletten welk soort glas er wordt gebruikt. Van driedubbel glas tot enkel glas maakt een groot verschil. Dan heb je ook nog doorvalveilig glas. Glas dat zo stevig is dat het normaal gezien een persoon kan opvangen als die valt zodat je er niet gelijk doorheen kunt vallen.

Verder

Dit zijn de twee dingen waar je het meest op moet letten. Verder moet je natuurlijk goed in de gate houden of de offerte wel inhoudt wat jij in je huis wilt, desnoods vraag je de persoon of hij je nog even alles toelicht zodat je zeker op dezelfde hoogte zit. Je kunt hem ook vragen hoe hij het gaat monteren. Als je er zelf weinig verstand van hebt, kun je dat dan laten controleren door iemand met technische kennis over het onderwerp. Let op dat er stelkozijnen worden gebruikt. Die zijn duurzamer in de afsluiting en afdichting met de binnen- en buitenmuur. Zo blijft je kozijn ook langer mooi. We raden aan dat je een verkooppunt met showroom kiest. Zo kun je altijd je kozijnen eerst zien staan voordat je ze gelijk in je huis laat plaatsen. Dan kom je minder snel voor verrassingen te staan. Vraag ook even na welk soort glas nodig zou zijn in jouw woning. Drievoudig glas isoleert natuurlijk beter, maar is niet altijd nodig en is duurder dan ander glas. Dan is er nog het VKG-keurmerk. Dat keurmerk garandeert onafhankelijke controle van de hele installatie, zelfs van productie tot montage. En last but not least, het beste advies dat we kunnen geven is volg je gevoel. Als er een klik is wilt dat vaak ook zeggen dat je krijgt wat je hebben wilt. Als alles betrouwbaar lijkt en het klikt goed, zal je in de meeste gevallen wel een goede deal hebben.

 Je hoeft je niet gelijk te binden aan de eerste en beste leverancier, maak daarom dus gebruik van de gratis offertes en de gesprekken het de persoon/personen zelf. Doe eerst grondig onderzoek voordat je je ergens aan bindt. Het gaat tenslotte om je huis en het bedrag gaat iets boven het bedrag van een nieuwe fiets.

http://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen