Je Samsung laten repareren? Hier lees je waarom dat verstandig is

      Reacties uitgeschakeld voor Je Samsung laten repareren? Hier lees je waarom dat verstandig is

Een defect aan je smartphone, iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Ook gebruikers van Samsung. Soms is de oorzaak overduidelijk en je eigen schuld, bijvoorbeeld als je je Samsung smartphone hebt laten vallen, soms is er uit het niets opeens een mankement. In beide gevallen wil je natuurlijk dat er iets aan gedaan wordt, zodat je weer kan beschikken over een smartphone die het naar behoren doet. Je hebt verschillende mogelijkheden om dat te bereiken, maar de beste optie is en blijft het laten repareren van je smartphone door iemand die daarin gespecialiseerd is. Waarom dat zo is, is hetgeen waar we in dit artikel dieper op in gaan. Eerst kijken we echter nog even naar de mogelijke defecten die kunnen ontstaan en waar dit allemaal voor geldt.

Welke defecten kunnen er ontstaan?

Defecten zijn er in verschillende gradaties. Je Samsung smartphone kan dermate grote mankementen hebben dat het gebruik ervan bijna onmogelijk wordt, maar het kan ook zo zijn dat er zich problemen voordoen die hoogstens wat irritatie opwekken naar verloop van tijd. Tot die laatste groep kunnen onder andere een kapotte Aan/Uit-knop, een defecte trilstand en een verminderd geluid uit de speakers rekenen. Onder de grotere problemen vinden we bijvoorbeeld een kapot scherm, vaak veroorzaakt door een valpartij, of een accu die het niet meer goed doet, dit zijn problemen die het functioneren van je Samsung smartphone flink beperken. Aan al deze problemen, groot of klein, is wel wat te doen.

Waarom zou ik niet gewoon een nieuwe kopen?

Dat eigenlijk aan alles wel wat te doen is, is iets wat veel mensen niet beseffen. Ze besluiten dan ook om bij het minste of geringste mankement al een nieuwe smartphone aan te schaffen. Voor de fabrikant is dit goed nieuws, voor jouzelf een stuk minder. Het is namelijk niet erg verstandig. Aan een nieuwe telefoon ben je immers veel geld kwijt, terwijl je met een paar tientjes de meeste reparaties al uit kan laten voeren. Bovendien betekent een nieuwe Samsung smartphone ook dat je van alles over moet zetten, zoals je contacten, foto’s en andere bestanden die je wilt bewaren. Tevens kan het zo zijn dat je, als je simlock op je huidige smartphone hebt, een nieuw nummer krijgt. Ook dit zorgt ervoor dat er weer van alles geregeld moet worden. Kortom: het laten repareren van je huidige smartphone is niet alleen goedkoper, maar ook een stuk eenvoudiger. Bovendien bieden goede reparatiebedrijven garantie. De langste garantie geeft SmartphoneRepairs, zij geven 12 maanden garantie op de reparatie en de vervangen onderdelen.

Waarom kun je het repareren het beste laten doen?

Ook is het laten repareren van je Samsung smartphone een stuk eenvoudiger dan het zélf repareren ervan. Dit kost namelijk bergen tijd. Als leek moet je ten eerste immers alles zelf uitzoeken op bijvoorbeeld het internet, waarna je ook nog eens zelf aan de slag moet met iets wat soms echt priegelwerk is en dus de nodige voorzichtigheid eist. Deze voorzichtigheid kun je uiteraard ook achterwege laten, maar dan loop je het risico dat er uiteindelijk nog meer stuk gaat aan je telefoon. Daarmee zijn we gelijk aangekomen bij het tweede nadeel van het zelf repareren. In veel gevallen gaat dit namelijk mis, waardoor de al defecte smartphone nog meer kapot gaat. Dit zorgt er dan voor dat de kosten, die je eigenlijk wilde drukken door zelf aan de slag te gaan, juist alleen maar verder oplopen. Vandaar dat het ook verstandig is om het werk maar direct aan professionals over te laten en je niet te laten verleiden tot knutselwerk.