Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Invloed vochthalten op witgoed

Invloed vochthalten op witgoed: Door witgoed reparatie lelystad

 

Zoals eerder  aangegevn zijn de maximale vochthalten van lucht van verschillende temperature bijeengezet.  En in afbeeldingen grafisch uitgezet. Het ‘meer’ aan vocht in de lucht condenseert buiten tot mist of regendruppels. Wil je het werkelijke vochtgelahte weten, dan moet je ook de luchttemperatuur meten. Vandaar de combinatie thermo-hygrometer volgens wasmachine reparatie Lelystad

 

Meten is weten:

In deze periode zoek je dan bij de gevonden temperatuur het maximum aantal grammen vocht (per kg droge lucht)en je vermenigvuldigt dit met de gemeten R.V. als je dan ook nog de R.V. en temperatuur van de buitenlucht meet, kun je berekenen hoe groot de capaciteit van een luchtvochtiger moet zijn om in een vertrek van een bepaalde grootte een gewenste R.V. te verkrijgen of te handhaven.

 

De betekenis?

Dat betekent 7,25 gram per kg droge lucht. Per kg moet er dus 2,90 g vocht bij. 1 M droge lucht van 20 C ( en 1 bar) weegt ongeveer 1,2 kg. In de kamer van 85 M zit dus 102 kg droge lucht. Er moet dus aan vocht bij: 102 X 2,9g= 295,8 gram.Dan hebben we een R.V. van 50% bereikt en kunnen we ophouden met bevochtigen. Dat zou waar zijn als de kamer hermetisch gesloten was!

Invloed:

Maar dat is niet zo. Door natuurlijke ventilatie verdwijnt er lucht uit de kamer en er komt koude droge lucht van buiten binnen. Er ontstaat een dynamisch enevwicht. We moeten de berekening ander opzetten. Bij een ventilatievoud van 2 komt er in 1 uur 170 m koude droge lucht van buiten naar binnen.