Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Insteekthermometer

De insteekthermometer is tegenwoordig onmisbaar in de horeca, catering, grootkeuken, restaurants en fastfoodketens. Daarnaast worden ondernemers vanuit de Nederlandse wetgeving verplicht om te voldoen aan de richtlijnen van HACCP. Deze richtlijnen maakt het voor ondernemers die werken met levensmiddelen onmogelijk om te werken zonder insteekthermometer. Een kwalitatief, hoogwaardige thermometer draagt bij aan het garanderen van voedselveiligheid. Daarmee wordt de kwaliteit van het product voor opgesteld wat ten goede komt van de waardering van de klant.

De thermometers van Ebro zijn ontwikkeld om  gedurende veeleisende omstandigheden nauwkeurig te blijven meten. De thermometers zijn voorzien van een insteekvoeler. In de punt van de insteekvoeler is een sensor verwerkt die de kerntemperatuur meet. De temperatuur wordt weergegeven in de display.

Insteekthermometer en HACCP

Insteekthermometer zijn in tal van ondernemingen inzetbaar. Van de plaatselijke slager tot aan de grote fastfoodketens of restaurants. De insteekthermometers van Ebro voldoen aan de eisen van HACCP. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het is een gevarenanalyse van het productieproces. De kritische beheerpunten worden in kaart gebracht. Met de HACCP richtlijnen worden bepaald wat de kritieke punten zijn en wordt er geanalyseerd wat er fout zou kunnen gaan. Er wordt gemeten, gecontroleerd en geregistreerd. Voor de afwijkingen die geconstateerd worden, worden maatregelen getroffen.

Kalibratie insteekthermometer

Volgens de richtlijnen van HACCP moet een thermometer jaarlijks worden gekalibreerd. Het is essentieel dat een voedselthermometer juist blijft meten zodat voedselveiligheid gegarandeerd kan blijven worden. Bij de kalibratie wordt gecontroleerd of de thermometer nog aan de internationale standaard voldoet. Wanneer de kalibratie afgerond is, wordt de thermometer voorzien van een kalibratiecertificaat. Hiermee kan aangetoond worden dat de insteekthermometer voldoet aan de gestelde eisen.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx