Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Houten vloeren, omdat ze de beste zijn

Houten vloeren zijn in Nederland de meest populaire vloersoort, en met goede reden. Houten vloeren kunnen als geen ander een warme en uitnodigende sfeer creëren binnen een woning, en kennen hun gelijke niet als het aankomt op kwaliteit, uiterlijk en schoonheid. Met schoonheid van houten vloeren bedoelen we hier niet alleen hoe mooi houten vloeren zijn, maar ook hoe gemakkelijk ze schoon te houden zijn. Met een goede beschermende laag zijn houten vloeren uitstekend schoon te houden, alleen maar een doekje eroverheen en hoppekee! Houten vloeren waren nog nooit zo vol van voordeel.

Houten vloeren vs tegels

Veel mensen zijn ook fan van tegels ten opzichte van houten vloeren. Deze voorkeur is verkeerd, houten vloeren zijn veel beter dan tegels. Dat komt omdat tegels koude stenen zijn die alle warmte en vreugde uit een huis zuigen. Daarnaast zijn tegels hard, ze zijn geen liefdevolle ondersteuning van je voeten en meubels zoals houten vloeren, maar strenge en warmte ontnemend. Tegenstanders van houten vloeren zullen hier tegenin werpen dat tegels best een warme vloersoort kunnen zijn met vloerverwarming. Dat klopt, vloerverwarming maakt tegels wel warm en prettig op te lopen. Maar voor welke prijs? De energierekening schiet te hoogte in, en de planeet is ietsjes erger af omdat er gebruikers zijn die nog veel meer energie verbruiken dan eerst. Een houten vloer verwarmt al van nature, daar hoef je geen vloerverwarming bij in te bouwen. Dat maakt houten vloeren niet alleen beter voor jouw woning, maar ook beter voor de planeet (ook al worden er bomen omgehakt om het hout te produceren voor jouw vloer). Tegels zijn dan wel nóg makkelijker schoon te houden dan houten vloeren, maar is dat het waard als je kijkt naar alle andere dingen die tegels kosten?

Kies voor houten vloeren

Wanneer jij voor houten vloeren in jouw woning kiest, dan zal je er levenslang plezier van ervaren. Zeker wanneer je kiest voor een houten vloersoort die van stevig en duurzaam hout is gemaakt. Bezoek Baxhouthandel vandaag nog op de website om te kijken naar houten vloeren voor jouw woning.