Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Het belang van goudkoersen volgen

Goud is een waardevol edelmetaal. Vandaag de dag is er nog steeds veel vraag naar goud om het bijvoorbeeld te laten verwerken in luxe sieraden. Omdat de vraag en aanbod van goud heel erg schommelt, heeft goud niet een vaste prijs per gram. Dagelijks verandert de prijs van goud, als u dit een tijdje goed in de gaten houdt en analyseert, kunt u op een gegeven moment goed het gedrag van de grafiek inschatten en zo het beste moment uitkiezen om uw goud te kopen of verkopen.

 

Prijsveranderingen

Deze schommelende goudprijs kunt u vinden in de zogenaamde actuele goudkoers. Naast een goudkoers, bestaat er ook bijvoorbeeld ook een actuele zilverkoers of platinakoers. Al deze koersen bevatten koersinformatie waarin te zien is wat op dat moment de waarde is van een materiaal. Bij een wat uitgebreidere goudkoers, ziet u ook wat de verschillende karaten waard zijn. Zo kunt u bij GoudNL goudkoers zien wat goud van 8 karaat tot en met 24 karaat waard is op dit moment.

 

Een goudkoers bevat niet alleen de informatie van vandaag, vaak kunt u ook weken, maanden en soms jaren terugkijken om te zien of er patronen te herkennen vallen in de goudkoers. In een tijd van economische crisis, zoals in de crisis van 2008, kan de goudprijs soms wel verdubbelen. Zo kostte een kilogram goud in deze crisis gemiddeld €1000, terwijl de prijs normaal rond de €400 – €600 schommelt.

 

Het kan ook voorkomen dat een goudkoers niet staat weergegeven in Euro’s, maar in Amerikaanse dollars per Troy Ounce. Dit is een internationale benaming van de waarde van goud, een Troy Ounce is ongeveer 31,1 gram. Mocht u deze goudkoers niet goed snappen, dan zijn er genoeg Nederlandse sites die de goudkoers gewoon in Euro’s weergeven, zoals ook weer GoudNL, waar duidelijk en overzichtelijk staat weergegeven wat de goudprijs is.