Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Groeneveld GWD: Voor al uw incasso’s

Bij Groeneveld GWD kunt u terecht voor al uw incasso’s en problemen met debiteuren. Deze gerechtsdeurwaarders zijn bevoegd om voor u aan de slag te gaan als een slecht- of niet betalende klant heeft. Ze zijn gespecialiseerd in het werken met middel- tot kleine bedrijven en staan klaar voor ieder bedrijf in iedere branche. Als u zich aanmeldt, krijgt u zo spoedig mogelijk een contactpersoon toegewezen zodat u altijd weet wie u kunt bereiken in geval van nood.

Het incassotraject bij Groeneveld GWD

Zodra u zich heeft aangemeld bij Groeneveld GWD, gaan de gerechtsdeurwaarders voor u aan de slag. Nu vraagt u zich misschien af wat deze gerechtsdeurwaarders precies doen en hoe het incassotraject in elkaar steekt. Daarom leggen wij hier uit hoe zo’n traject werkt, zodat u precies weet waar u zich voor aanmeldt. Het incassotraject bestaat uit vier verschillende onderdelen die allen zeer essentieel zijn voor het traject. De eerste stap wordt wel de ‘Pre-incasso’ genoemd. Hierbij wordt er een pre-incassobrief verzonden, dit wordt gedaan via ‘DebKey’, zodat u direct de status van de betaling kunt bekijken. Daarna wordt er overgegaan over stap twee, de minnelijke incasso. Hierbij wordt de debiteur tweemaal schriftelijk benaderd en eenmalig op telefonische wijze. Na deze stap kunt u kiezen voor drie diverse opties: de gerechtelijke incasso starten, het dossier sluiten of een alternatieve maatregel treffen. Als u kiest voor de gerechtelijke incasso (stap drie), dan ontvangt u een voorschotnota voor de dagvaarding en griffierechten. Zodra deze betaalt is, wordt de dagvaarding opgesteld. Zowel u als de debiteur zal voor de rechter moeten verschijnen zodat de rechter een vonnis kan uitspreken. Na deze uitspraak kunnen de executiemaatregelen plaats vinden die gebaseerd zijn op het vonnis.

Aanmaningen

U kunt ook de schuld innen via aanmaningen. Een aanmaning ontvangt een debiteur nadat hij of zij na diverse betalingsherinneringen nog steeds weigert de rekening te betalen. Vaak schrikken mensen als zij een aanmaning krijgen en betaling dan vaak direct het openstaande bedrag. Ook is er een mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen als de debiteur niet in staat is om het bedrag in één keer te betalen.