Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Gitaartabs | Online gitaar leren spelen.

Online Gitaartabs

Bij gitaartabs heeft u de mogelijkheid om online te leren hoe u moet gitaar spelen, maar weet u ook waar de lessen uit bestaan? In dit artikel worden de eerste drie stappen uitgelegd om te leren gitaar spelen. Dit zijn de basis van gitaar spelen, het herkennen van symbolen en het zelf schrijven van tabs. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder!

De basis van gitaar spelen

De basis van gitaar spelen is het weten wat een tab methode is. Tab is een methode om muziek die op gitaar of basgitaar gespeeld wordt op te schrijven. Daarnaast is tab een enorm hulpmiddel. Het vertelt u niet alleen welke noten u moet spelen, maar ook op welke snaar en op welke positie. Dit maakt het voor u een stuk eenvoudiger om het te leren. Belangrijk om te weten is dat tab u een indicatie geeft van het ritme van een nummer met wat de lange en korte noten zijn.

Symbolen herkennen

Met tab komt u in aanraking met verschillende soorten technieken. Deze technieken geven aan hoe u gitaar gestemd moet zijn:

–        Hammer-ons

–        Pull-offs

–        Bends

–        Slides

–        Flageoletten

–        Vibrato

Deze geavanceerde technieken worden aangegeven met letters en symbolen. Dit maakt het eenvoudiger voor u om af te lezen tijdens het spelen.  

Zelf schrijven van tabs

Bij het zelf schrijven van tabs is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal zaken. Als eerst is het van groot belang om te weten hoeveel informatie er precies in opgenomen moet worden in een stuk tab. Vaak is dit bij mensen te veel of te weinig, waardoor het niet meer leesbaar is. Het is juist de kunst om de juiste hoeveelheid informatie in een duidelijke, eenvoudige leesbare vorm neer te zetten.

Online leren gitaar spelen

Raakt u hier geïnteresseerd door en wilt u online leren gitaar spelen, dat kan!

https://www.gitaartabs.nl/