Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Computerreparatie in Alblasserdam gezocht? Hier kunt u op letten.

Heeft u een probleem met uw computer? Of het nu een instelling is die u niet goed krijgt, of dat de computer helemaal niet meer aan gaat, waarschijnlijk wilt u dat het probleem snel verholpen wordt. De meeste van ons hebben de computer immers heel vaak nodig.

Hoe kunt u het beste het probleem oplossen? Een computer reparatie bedrijf biedt in de meeste gevallen uitkomst. Dit soort bedrijven verkopen vaak geen computers, maar richten zich voornamelijk op reparaties en het oplossen van problemen.

Doordat ze zich specialiseren bieden ze vaak meer mogelijkheden dan computerwinkels. Ook hebben velen extra services zoals hulp op locatie, data opslag, helpdesk en onderhoud.

Hoe vindt u een goed reparatiebedrijf in de buurt van Alblasserdam? Hier zijn een paar tips om u te helpen.

Onderzoek vooraf

De grotere reparatiebedrijven bieden meestal van tevoren een onderzoek aan. Sommige doen dat gratis, andere vragen wat onderzoekskosten. De reden waarom dit gebeurt is dat het bij veel computerproblemen niet direct te zien is wat de oorzaak is, en dus ook niet wat voor reparatie er uitgevoerd moet worden. Hierdoor is het voor u moeilijk om een geïnformeerde beslissing te maken over de reparatie. De kosten zijn immers niet van tevoren bekend.

Bij een diagnose vooraf wordt er eerst uitgezocht wat het probleem is, en dan een prijsopgave gemaakt, waarna u kunt zeggen wat u met de computer wilt doen. U komt zo nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Certificaten

Een bekend certificaat in de ICT wereld is het ICTWaarborg certificaat. Aangesloten bedrijven moeten aan een aantal kwaliteitseisen voldoen, of ze komen niet in aanmerking. ICTWaarborg biedt garantie in gevallen dat het bedrijf er zelf niet uitkomt, en ook bestaat de mogelijkheid tot geschilbemiddeling.

Ervaringen van klanten

Lezen wat andere klanten van het bedrijf vinden is misschien nog wel de snelste manier om erachter te komen wat voor soort bedrijf het is. Er zijn verschillende manieren om recensies te lezen. Google Recensies is uiteraard een bekende, maar ook bestaan er sites zoals Trust Pilot, die onafhankelijke mogelijkheden bieden voor recensies. De websites van bedrijven zelf zijn vaak minder betrouwbaar. Hoewel de meeste bedrijven wel echte recensies plaatsen, kunnen ze uiteraard wel zelf selecteren welke ze wel en niet uitkiezen.

Let er bij het lezen van recensies op dat u ook echt naar de onderbouwing kijkt, scores zeggen vaak niet zo veel. De ene vindt vier sterren bijvoorbeeld heel goed, terwijl de andere vier sterren geeft bij een matige ervaring. Als u de recensies echt leest krijgt u vaak een beter beeld.

Verder is het ook belangrijk dat er voldoende recensies zijn om een goed beeld te krijgen. Als er minder dan tien zijn, dan wordt de rol van het toeval erg groot. Ook kan het dan zijn dat juist alleen mensen die een slechte ervaring hebben gehad gaan schrijven, terwijl dit in werkelijkheid uitzonderingsgevallen zijn.

Goede communicatie

De communicatie van het bedrijf kan soms heel informatief zijn. Slechte communicatie betekent namelijk vaak dat er meer aan de hand is in het bedrijf. Als de medewerkers bij het eerste contact al slecht overkomen dan is dit geen goed teken. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat niet de goede mensen worden aangenomen, of dat door slecht management de medewerkers een ongeïnteresseerde houding zijn gaan krijgen. Let er dus op dat de medewerkers betrouwbaar en behulpzaam overkomen.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Alblasserdam

PC Refresh
Dit bedrijf zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast computerreparatie in Amsterdam doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Rotterdam en doen zowel aan reparaties als aan verkoop. Ze hebben enkele goede recensies, het ICT Keurmerk en het ICTWaarborg certificaat. Ze komen ook aan huis, werken op afstand. en leveren backup- en clouddiensten.

Sphinx computers

Dit bedrijf zit in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze repareren computers, tablets en telefoons en werken ook op locatie. Daarnaast doen ze aan webhosting en keuren ze elektronische apparaten.

Bos Office

Dit bedrijf zit in Alblasserdam en is vooral gericht op verkoop. Ze doen echter ook reparaties van computers, telefoons en tablets en komen ook aan huis.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/