Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Welke naam geef jij je kind?

Best een lastige vraag voor sommige aankomende ouders. De naam draag je, normaal gesproken, je hele leven met je mee. Verder is er ook nog de kans dat je samen nog niet op één lijn ligt over welke naam het kindje gaat krijgen. Twijfel jij nog over de naam van je kind? Lees dan hier de tips over hoe je een passende naam voor je kind kunt zorgen.

Familienamen

Het is in sommige families gebruikelijk dat een naam van bijvoorbeeld een oma of opa, ook terugkomt in de naam van het kind. Een soort ter ere van, zou je dat kunnen noemen. Het probleem hiermee is echter dat vaak de namen van opa’s en oma’s vaak door veel mensen als ouderwets worden gezien. Dat wil je natuurlijk niet voor je kind.

De oplossing kan zijn om te kiezen voor een tweede naam, niet de roepnaam. Zo is er toch nog een eervolle vermelding zeg maar, zonder dat je kind daadwerkelijk zo genoemd wordt. Wat ook kan is zoeken naar een meer moderne naam die lijkt op de naam van diegene in de familie die je wilt ‘benoemen’.

Inspiratie

Ontbreekt het je aan inspiratie? Zoek dan op het internet naar lijstjes met namen. Er zit bijna altijd wel iets tussen wat resoneert. Wil je zelf echt een naam bedenken? Dan is het slim om er rekening mee te houden hoe je de naam uitspreekt: is het niet een naam die heel moeilijk uitspreekbaar is of een naam waar iemand mogelijk mee gepest kan worden?

Verschil van mening met je partner

Het is goed om bij een verschil van mening met je partner over de naam, goed te luisteren naar wat belangrijk is voor de ander. Zo kom je beter bij de kern: wat is in de naam belangrijk voor de ander en voor jou. Dat helpt om dichter bij elkaar uit te komen.

Babykleding

Ben je eruit welke naam het wordt? Dan kun je alvast denken aan de babykleding. Welke babykleding vind je leuk voor je kind? Ga je alle babykleding vooral zelf kopen of ga je babykleding vragen als cadeautje?