Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Bel een elektricien voor spoed!

Ben je druk aan het klussen in je nieuwe huis en wordt het tijd dat het stroom wordt aangelegd? Je kunt er dan voor kiezen dat je dit zelf gaat aanleggen, maar vaak wordt geadviseerd om toch even bijvoorbeeld een elektricien in Zoetermeer te bellen. Elektriciteit is namelijk niet iets waar je even mee kan spelen of prutsen, het kan erg gevaarlijk zijn zelfs. Maar waarom kan een elektricien wel stroom aanleggen en jij niet? Het heeft ermee te maken dat een elektricien een mekanieker is die gespecialiseerd is in elektrische installaties. Maar wat houdt dit dan precies in?

 Een stopcontact in de muur of draadjes uit elkaar halen

Een elektricien kan je dus helpen met het aanleggen van alle elektra. Dus van een stopcontact in de muur maken, naar rood, gele en blauwe draadjes met elkaar combineren. Een elektricien moet zich continu bezig houden met de wet- en regelgeving, die hem verplicht te werken volgens de geldende normen en laatste ontwikkelingen. Het is namelijk uiterst belangrijk dat alles goed en veilig wordt aangelegd, maar ook dat de elektricien voor zichzelf veilig werkt. Er is namelijk niks prettigs aan dat je een schok door je lichaam krijgt, omdat je per ongeluk even slordig een draadje vast pakte die onder stroom staat.

 Kies veiligheid voor jezelf en voor de buurt

Om veiligheidsredenen is het dus beter om een elektricien aan te vragen dan dingen zelf te doen. Kies je er toch voor om zelf te klussen aan elektra, dan moet je je wel aan een aantal regels houden! Als je bijvoorbeeld met meerdere in een gebouw woont, zoals in een flat of in een twee onder één kap woning, zorg er dan voor dat je alleen maar met je eigen elektra aan het klussen bent. Er is namelijk niks zo vervelends voor buren wanneer je stroom er opeens uit vliegt, omdat je buurman toevallig aan het klussen is met de elektra. Om dit te voorkomen kun je maar beter toch een elektricien bellen, uiteindelijk veiliger voor iedereen,