Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Voordelen van een laadpaal kopen

Wanneer je een laadpaal aanschaft thuis gaat het opladen natuurlijk beter. Zo hoef je niet constant opzoek te gaan naar een laadpaal bij jou in de buurt. Ben jij van plan om een laadpaal te kopen voor thuis? Hierbij een aantal voordelen die het zeker waard zijn.

 

Publieke laadpunten

Zoals net benoemd is het belangrijkste voordeel dat je niet meer afhankelijk bent van de laadpunten die nog wel eens ver van je huis kunnen liggen. Vanaf nu kun je zelf opladen wanneer je wilt met een laadpaal die het beste past bij jouw auto en jouw situatie. Je hoeft dus niet druk te maken over een plekje bij de laadpaal want die heb je nu bij je eigen huis. En je auto staat gewoon veilig thuis.

 

Goedkoper

Het aanschaffen van een eigen laadpaal is ook nog eens goedkoper dan telkens op te laden bij publieke laadpalen. Het lijkt misschien niet zo want een laadpaal is zeker een investering. Maar als je kijkt op lang termijn kom je een stuk goedkoper uit.

 

Zonnepanelen

Ben jij van plan om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen of heb je deze misschien al? Naast dat je je eigen laadpaal via normale elektriciteit kan gebruiken kun je hem ook koppelen aan je zonnepanelen. Dit is natuurlijk erg duurzaam maar ook voordelig voor de gebruikers. Je kunt zo gebruik maken van gratis energie van de zon.

 

Afgestemd op jouw situatie

Tijdens het aanschaffen van jouw eigen laadpaal kun je kijken naar welke het meest geschikt is voor je eigen situatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een online laadpaal. Deze slimme laadpalen zijn ideaal om je auto thuis te kunnen opladen. Ze bevatten namelijk veel handige functies zoals een backoffice en een kWh-meter. Ook bevat deze laadpaal een Load Balancing functie, deze functie voorkomt overbelasting van uw elektriciteit. Al deze functies maakt het laden dus veiliger en duurzamer.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen