Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Wegwijzer in mozaïek tegels

Een drukke uitstraling is verleden tijd voor mozaïek tegels. Door de opmars in populariteit zijn deze tegels steeds vaker verkrijgbaar in andere dan traditionele maten. Zo zijn ze niet altijd klein en vierkant, maar ook rond, ovaal of zelfs zeshoekig. Ook voor moderne ruimtes bied mozaïek dus een mooie oplossing Wij nemen je mee in de wereld van mozaïek tegels en maken je helemaal wegwijs!

Welke mozaïek tegel moet ik kiezen?

Er zijn een aantal soorten mozaïek tegels die het gamma aan aanbod opmaken. Het mooie van dit grote aanbod is dat bijna alle tegels mooi met elkaar gecombineerd kunnen worden. Dit zijn de verschillende soorten:

Mozaïek van kiezel

Deze tegel is veruit het meest traditioneel. Ze zijn al decennia te vinden in oude badhuizen, maar zijn ook in Nederland geen uitzondering. De kiezels en keien vloeien zichtbaar in elkaar over waardoor het oogt als een geheel.

Mozaïek van natuursteen

Bij natuurstenen mozaïek tegels valt er te kiezen uit verschillende soorten natuursteen. De meest voorkomende soorten zijn hardsteen, marmer en graniet. Al deze soorten ogen luxe en tillen jouw ruimte naar een hoger niveau.

Mozaïek van keramiek

Keramiek is uitermate sterk, hard en hygiënisch. Mede daardoor is het een populaire tegel voor badkamers. Ook zijn alle vormen en kleuren mogelijk, voor ieder is wat te vinden dus!

Mozaïek van glas

Glazen mozaïek tegels creëren vaak een speels effect omdat ze in veel verschillende kleuren gecombineerd kunnen worden. Een bijkomend voordeel is dat ze zelden slijtage tonen en heel hygiënisch zijn. Voor keukens zijn de ontzettend populair.

Bijna alle tegels zijn los verkrijgbaar, maar wij raden aan ze als mat te bestellen. Dit zorgt voor een precieze speling tussen de tegels, en maakt het leggen ervan des  te makkelijker.

Bekijk ze altijd in het echt!

Omdat er zoveel soorten op de markt zijn is het lastig een keuze te maken, dit begrijpen wij. Wij raden aan altijd bij jouw tegelleverancier fysiek te gaan kijken. Alleen dan kun je zien wat écht bij jouw ruimte past en wat voor jou een match is.

https://www.topmozaiek24.nl/