Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij het kiezen van een kinderdagverblijf?

Het is best spannend om jouw kind ergens te laten verblijven, waar jij de mensen nog niet kent. Waar moet je dan op letten? Vind jij dit moeilijk en weet je niet zo goed wat je moet doen? Lees dan hier waar je op kunt letten. Op deze manier kom je er wellicht wat beter uit.

Certificaat

Het is slim om voor een kinderdagverblijf te kiezen met een HKZ-certificaat. Met een HKZ-certificaat weet je dat het kinderdagverblijf de zaken voor een duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn op orde heeft. Hier kun je van op aan dat de interne zaken op orde zijn en dat de klant centraal staat.

Pedagogisch plan en het voedingsplan

Een kinderdagverblijf met HKZ-certificaat heeft een pedagogisch plan en een voedingsplan. Hierin lees je of de manier van pedagogisch handelen en het voedingsplan past bij wat jij jouw kind wenst. Op deze manier heb je vooraf al een aardige indruk van het kinderdagverblijf.

DAK Rijswijk

DAK Rijswijk is zo’n kinderopvang met HKZ-certificaat. Lijkt jou DAK Rijswijk een geschikt kinderdagverblijf? Dan kun je ook vragen om een afspraak te maken voor bijvoorbeeld een rondleiding. Met een rondleiding zie je alvast wat mensen en krijg je een goede indruk van het kinderdagverblijf. DAK Rijswijk laat weten dat hier mogelijkheden voor zijn. Kinderdagopvang DAK Rijswijk geeft als extra tip dat je ook kunt navragen hoe de communicatie verloopt. Daarnaast kun je ook nog navragen of er een oudercommissie is.

Keuze maken

Al met al gaat het om meerdere factoren die van belang zijn om het juiste kinderdagverblijf te vinden. Het gaat ook om de juiste locatie. Als het elke keer een ver eind rijden is, is het praktisch gezien al snel niet meer echt handig aan te passen in de dagelijkse structuur. Staan alle signalen van wat voorafgaand al benoemd is op groen? Dan kun je naar een andere stap gaan: voelt het goed? Het is een belangrijke stap, want uiteindelijk gaat het wel om jouw kind die daar vermoedelijk meerdere keren per week een aantal uren is. Dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw kind zich daar prettig voelt.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/