Knaapfashion
Image default
Bedrijven

De bestemming van verschillende afvalsoorten

Een veelgehoorde vraag is wat gemengd afval nou precies is en waar je de afvalsoorten dient de dumpen. Het is frappant dat deze vraag nog steeds voor discussie zorgt, want het geeft aan dat veel mensen nog helemaal niet goed op de hoogte zijn. Vrijwel iedereen die thuis gaat verbouwen of een gigantische verhuizing mee maakt krijgt te maken met verschillende soorten afval. Het is niet echt afval wat je makkelijk weggooit. Afvalsoorten dienen in containers gegooid te worden die daar echt voor zijn bestemd. Als je niet weet waar gemengd afval thuishoort, wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Van tevoren kun je in ieder geval van alles uitzoeken en krijg je een idee van de mogelijkheden bij jou in de buurt. Ben je benieuwd naar hoe container huren Utrecht in zijn werk gaat? Lees dan deze blog

De soorten afvalcontainers

Gemengd afval is in principe zowel sloop- als bouwafval. Hieronder vallen plafondplaten, allerlei metalen, radiatoren en isolatiemateriaal bijvoorbeeld. Je kunt dit soort materialen in dezelfde container dumpen, namelijk een gemengde container. Zoek online naar ‘container huren Utrecht’ en je krijgt meteen een overzichtje van de bedrijven waar jij containers kunt huren. Er bestaan ook containers om hout in te stoppen bijvoorbeeld, of wat dacht je van een container voor grofvuil (denk aan glas, gips of kunststof)? Zoektermen met daarin je plaatsnaam zijn dus belangrijk. Het aanbod voor een container huren Utrecht is immers anders dan een container in Geleen huren.

Niet elke afvalsoort is makkelijk weg te gooien

Er komen veel verschillende materialen vrij als je gaat verbouwen. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met asbest. Asbest gooi je niet zomaar in een of andere container. Afval kan ook chemisch zijn of erg gevaarlijk. Of afval wat enorm vervuilend is, zoals dakafval of dakleer. Soms is er sprake van een sorteringsprobleem. Zo kun je grond erg moeilijk sorteren.