Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Stijltips voor jouw poloshirt

Oorsprong poloshirt

Poloshirts werden in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door een Franse tenniskampioen. Tot die tijd speelde men volgens de etiquette van het tennis in een wit poplin overhemd met lange mouwen. Omdat dit met name op warmere dagen oncomfortabel was om in te spelen, werd er een geschikter alternatief bedacht: De polo. Een shirt met korte mouwen en kraag zoals een overhemd.

In de jaren 60 brak het poloshirt los van het stigma tennisshirt en werd het kledingstuk ook buiten de tennisbaan gedragen. Bij GENTS zien wij de polo als onmisbaar kledingstuk in jouw kledingkast. Een poloshirt is namelijk heel veelzijdig en makkelijk te combineren.

Polo als vervanging voor een overhemd

Wanneer de temperaturen omhoog gaan is het lekker om er ook met korte mouwen netjes uit te zien. Een polo is een uitstekende optie om een overhemd met lange mouwen te vervangen, zonder dat je inboet op jouw formele look. Draag hiervoor wel jouw polo in jouw pantalon of chino. Ook adviseren wij alle knoopjes dicht te dragen. Eventueel kun je dit afmaken met een stijlvol colbert.

Voor een nonchalantere look draag je de polo over jouw broek heen. Dit kan een chino zijn maar op echt warme dagen ook een mooie bermuda. Voor een hele casual look maak je de outfit natuurlijk af met een zonnebril. Hierbij mogen er knopen open staan.

Effen of print?

Wanneer je een polo onder een colbert of op een pantalon draagt adviseren wij om voor een effen polo te kiezen. Dit om de formele look te behouden. Wil je poloshirts kopen om vooral in jouw vrije tijd dragen? Ga dan eens voor een gewaagdere print.

Hoe je jouw poloshirt ook draagt, er zijn twee regels die altijd gelden: Draag de kraag van de polo nooit omhoog en let goed op de pasvorm en maat.

De kraag van de polo is bedoeld om jouw nek te beschermen tegen een brandende zon. De kraag op zich biedt al bescherming genoeg en het is dus niet nodig om de kraag omhoog te dragen.

Daarnaast kan een verkeerde pasvorm of maat er voor zorgen dat jouw look er toch niet uit ziet zoals je zou willen. Bij GENTS herenkleding hanteren wij twee pasvormen: Modernfit en slimfit. Hierbij valt modernfit ruimer om jouw lichaam dan een slimfit. Zorg er voor dat het poloshirt tot halverwege de rits of knoopsluiting van jouw broek valt en de mouwen het liefst tot halverwege de bovenarmen. Wanneer je de knoopjes gesloten hebt dient de polo jouw borst goed maar niet te strak te omvatten.