Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Slimme bespaartips voor de schoenenfreaks

Ben jij zo iemand met meer dan twintig paar schoenen in de kast? Heerlijk is dat, als je een paar nieuwe schoenen voor het eerst in jouw handen hebt. Die geur, het gevoel. Dat kun je eigenlijk helemaal niet uitleggen. Het is een ongekend epische beleving, nietwaar? Toch is elke keer schoenen kopen een dure hobby. Bovendien is het ook niet super duurzaam. Daarom hier wat slimme tips voor een economisch ook gezonde hobby!

Marktplaats

Ja een slimme tip is om schoenen te kopen op marktplaats. Er zijn vaak genoeg tweedehands schoenen die er nog zo goed als nieuw uitzien. Zo heb je toch weer een extra paar schoenen, zonder de hoofdprijs te betalen. Lekker toch?

Sneakers zelf schoonmaken

Wat je ook kunt doen is jouw schoenen een tweede kans geven. Zo kun je bijvoorbeeld jouw sneakers zelf schoonmaken. Wil je daar tips over? Kijk dan gerust op een website over sneakers zelf schoonmaken. Daarvoor heb je natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Bij sneakers heb je wellicht bijvoorbeeld een borstel en een microvezeldoekje nodig.

Dat kun je dus ook doen met schoenen die je op marktplaats koopt. Zo heb je toch weer een nieuw gevoel bij de schoenen. Het is ook mogelijk om het schoonmaken van schoenen uit te besteden. Er is zelfs een bedrijf dat dit doet.

Schoenen veranderen

Je kunt de bijvoorbeeld als naaldhakken zijn versleten, de hak opknappen met nagellak. Daarvoor zijn op het internet wel tutorials te vinden. Nog een optie is andere (gekleurde) veters in jouw sneakers te doen.

Verder kun je suède of leren schoenen ook verder met zogenaamde indringverf. Dat is verf, speciaal voor schoenen. Er is ook indringverf voor sneakers.

Gooi schoenen niet zomaar weg

Het is duur om schoenen zomaar weg te gooien. Je kunt ook kijken of je ze op marktplaats kunt verkopen. Dan is het wel handig dat je jouw schoenen eerst goed schoonmaakt, want dat is natuurlijk beter voor de mogelijke verkoopprijs. Zeker als je intussen weet hoe je goed jouw sneakers zelf schoonmaken kunt.

https://sneakersreinigen.nl/