Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Het belang van het bijhouden van een urenstaat

Om een goed overzicht te krijgen van je gewerkte uren aan een bepaalde opdracht, is het erg belangrijk om een goede urenstaat bij te houden. Op deze manier kan je heel goed zien hoe lang je bezig bent aan bepaalde opdrachten. Krijg je vaker dezelfde opdracht maar voor een andere klant? Op deze manier kan je je nieuwe klant meteen duidelijk zeggen hoeveel tijd je voor zijn opdracht denkt nodig te hebben. Doordat je een duidelijk overzicht maakt, helpt dit ook om misverstanden achteraf te voorkomen. Door het mooie overzicht kan je ook gemakkelijker een factuur opstellen op de tijd aan de klant door te berekenen.

 

Wat is een urenstaat?

Een urenstaat, ofwel een urenregistratie, is een overzichtelijk schema van al je gewerkte uren aan een bepaalde opdracht. Met name ZZP’ers hebben hier veel mee te maken. Het is heel eenvoudig, maar ook erg belangrijk. Iedere keer dat je start met werken aan de opdracht, start je ook de tijd. Dit kan door middel van je telefoon, een stopwatch of door gewoon op de klok te kijken en de tijd te noteren. Zodra je stopt met werken of als de opdracht is afgerond, dan stop je de tijd weer. Je noteert de tijd in een schema om een goed overzicht te creëren.  

  

Hoe maak je een schema?

Een schema voor je urenstaat kan je zelf maken in een Excelbestand. Let er wel op dat je moet weten hoe je formules maakt in Excel. Tevens is een schema is Excel wel gevoelig voor fouten. Daarom raden wij aan om een online programma te gebruiken. Er zijn er veel te vinden op internet, waarvan ook veel gratis versies. Zo’n programma helpt je met het bijhouden van de tijd. Iedere keer dat je de tijd aanzet en weer stopt, creëert het programma automatisch een overzicht. Je hoeft er zelf vrijwel niks voor te doen om een prachtig en duidelijk schema te maken!

https://keeping.nl/urenstaat