Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Duurzame bedrijfsverlichting

Ieder bedrijf moet tegenwoordig doen aan duurzaamheid, dat is nu eenmaal zo bepaald in Nederland. Wanneer je doet aan duurzaamheid in je bedrijf dan zal dit waarschijnlijk flink besparen op je energierekening. Veel in je bedrijf is al duurzaam, maar je bedrijfsverlichting nog niet. Jammer, want wist je dat de juiste bedrijfsverlichting de productiviteit van je werknemers verhoogt?

Bedrijfsverlichting die juist is en duurzaam is, is tegenwoordig verlichting van LED. Bij een LED lamp gaat er niet 90% van de energie verloren aan het opwarmen van de lamp in plaats van het verlichten. Ben je hier nu benieuwd naar dan lees vooral even verder, want in dit artikel leggen we je er alles over uit.

 

Waarom

Nu denk je waarom zou ik dan kiezen voor bedrijfsverlichting van LED die ook nog eens duurzaam is? De eerste redenen zijn net al genoemd. Je werknemers zijn productiever en er gaat niet meer zoveel energie verloren aan het opwarmen van de lamp. Bovendien gaan ledlampen tot wel 100.00 uur mee, wat veel langer is dan een normale lamp. Zo heb je een garantie dat je nooit in het donker komt te zitten.

Daarnaast is het ook niet erg onbelangrijk dat je voor 90% bespaart op je energierekening. Als laatste is er nog een hele belangrijke reden om te kiezen voor LED bedrijfsverlichting. Vanaf 1 januari 2023 is het namelijk verplicht voor bedrijven die groter zijn dan 100 m2 om in het hele pand te beschikken over energielabel C. Voldoet je pand niet aan deze eisen? Dan mag je je pand niet meer gebruiken. Als je de bedrijfsverlichting dus vervangt in LED verlichting dan doe je al een stap in de goede richting.

 

Kwaliteit

Als je een goede overstap wil hebben van normale verlichting naar LED verlichting dan ben je aangewezen op de kwaliteit van de materialen en de techniek waaruit je verlichting is opgebouwd. Deze onderdelen bepalen samen hoe groot de lichtopbrengst gaat zijn, hoelang de verlichting mee gaat en ook hoeveel energie deze verlichting je gaat besparen. Kijk hier dus goed naar. Ook wanneer je buiten kiest voor LED verlichting is het aan te raden hier goed naar te kijken.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/