Knaapfashion
Image default
Bedrijven

De voordelen van stage 1 tuning

In de autowereld is de term chiptuning inmiddels welbekend. Stage 1 tuning is een van de verschillende vormen van chiptuning. Bent u benieuwd naar wat stage 1 tuning is en wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

Stage 1 tuning

Zoals al eerder verteld is stage 1 tuning een vorm van chiptuning. Chiptuning wordt gebruikt voor de optimalisatie van personenauto’s en is volledig legaal. In de moderne auto’s zit een computer genaamd Electronic Control Unit. In deze computer zitten ook software chips. Deze software chips zorgen er bijvoorbeeld voor dat een motor niet tot een maximale belasting kan gaan. Doormiddel van stage 1 tuning kan ervoor worden gezorgd dat uw motor meer vermogen kan leveren.

Voordelen

Stage 1 tuning is de meest gekozen vorm van chiptuning. Bij stage 1 tuning wordt de bestaande motorsoftware aangepast, zonder de hardware van uw auto aan te passen. U kiest voor deze vorm van chiptuning wanneer u niet persé het maximale uit uw voertuig wil halen. Voor meer vermogen op een veilige manier is stage 1 tuning de perfecte keus. Ook kunt u door stage 1 tuning een brandstofbesparing realiseren.

Andere vormen van chiptuning

Naast stage 1 tuning bestaan er nog andere vormen van chiptuning. Wanneer u het optimale vermogen van uw auto wil behalen zonder een aanpassing te doen aan de hardware kiest u voor stage 1+ tuning. Bij stage 2 en stage 3 tuning worden aanpassingen gedaan aan de hardware van uw auto. Wanneer u er geen problemen mee heeft dat de bedrijfszekerheid van uw auto vermindert en op zoek bent naar extreme vermogenswinst is stage 3 tuning de beste vorm van chiptuning. Wilt u meer vermogen behalen en het geluid van uw uitlaat verbeteren? Dan is stage 2 tuning de beste keus. Alle vormen van chiptuning zijn maatwerk software. 

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-stage-1/