Knaapfashion
Image default
Bedrijven

De vervanger van de airco?

Waar conventionele airconditioningsystemen niet kunnen worden gebruikt, zijn luchtkoelers een energiezuinige en goedkope optie. Door water om te zetten in stoom wordt warmte aan de lucht onttrokken, waardoor een effectief koelend effect ontstaat. Vochtige lucht heeft een sterker verkoelend effect, vergelijkbaar met zweet op de huid, daarom bestaat het meeste verkoelende effect uit “gevoelstemperatuur” -factoren. De lucht die door de apparatuur wordt geblazen, wordt enkele graden gekoeld, maar dit principe verbetert de perceptie van het koeleffect aanzienlijk en zorgt voor een grote afgifte bij hoge temperaturen. IJs of koelelementen (meestal gebruikt in koelboxen) kunnen het water koel houden, waardoor het koeleffect verder wordt verbeterd.

De luchtkoeler kan binnen en buiten gebruikt worden. Bij gebruik binnenshuis is het niet nodig om deuren en ramen te sluiten, en gelijkmatige ventilatie wordt aanbevolen om voor voldoende droge lucht te zorgen voor de beste verdamping en om vochtige lucht af te voeren.

Milieubewust

Een groot voordeel van waterverdampingsluchtkoelers is het lage energieverbruik, dat gemiddeld slechts een tiende is van dat van traditionele airconditioningsystemen. Als gevolg hiervan kan door het gebruik van luchtkoelers van Duravert veel kosten worden bespaard.

Duravert heeft zeer geschikte luchtkoelers. In een ruimte waar de warme lucht die door de mobiele airconditioning wordt gegenereerd, niet kan worden afgevoerd, kan een luchtkoeler worden gebruikt omdat deze alleen koude lucht genereert en daarom geen afvoerslang nodig heeft om warme lucht af te voeren. De verkoelers van Duravert zijn ontwikkeld voor grotere ruimtes, zoals magazijnen, productiewerkplaatsen, vergaderruimtes, winkels, bars, hallen, etc. Deze modellen zijn ook bijzonder geschikt voor buitenshuis gebruik, terrassen, evenementenlocaties, bankettenten, etc.

Verkoeling door mist

Een ander alternatief is een , hierbij wordt het water niet in het toestel zelf verdampt zoals bij een luchtkoeler maar wordt een fijne mistnevel verspreidt door een krachtige ventilator. Deze adiabatische koelers hebben een nog krachtigere koelende werking dan luchtkoelers omdat de waternevel op de huid verdampt of in de lucht verdampt op de plek waar de persoon zich bevind. De nevel is zo fijn dat deze niet op de grond neerslaat. Deze toestellen zijn uitstekend geschikt voor gebruik op terrassen, in de tuin of elke andere locatie buitenshuis waar een koeling gevraagd is.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/