Knaapfashion
Image default
Bedrijven

De duurzame lifestyle

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzamere lifestyle. Alleen het lijkt nogal veel werk om een begin te maken. Op een gegeven moment lijkt het wel alsof je eigenlijk niks meer kunt kopen, omdat overal wel iets negatiefs over te vinden is. Jammer, want zo is een duurzame lifestyle natuurlijk niet bedoelt. Wil je verduurzamen op een leuke en makkelijke manier? Lees dan verder.

Wollen plaids van Ecuafina

Duurzaam mag ook mooi en leuk zijn. Gelukkig maar. Dat hebben ze bij Ecuafina goed begrepen. Bij Ecuafina hebben ze prachtige wollen plaids en vele andere producten die fairtrade zijn. Dus in plaats van fast fashion dekentje te kopen, koop je één van die mooie fairtrade wollen plaids.

Duurzaam eten

Duurzaam eten, komt er vaak erop neer dat je meer puur, gezond, lokaal en biologisch eten eet dat zo min mogelijk bewerkt is. Dat is nogal veel om op te letten en de keuze in een supermarkt kan dan overdonderend zijn. Hoe los je dat op? Kies gewoon één product dat je standaard nu biologisch gaat eten. Bijvoorbeeld de groente. Maak het ook niet te ingewikkeld, doe het eerst met aanbod uit de supermarkt. Kies voor ’the next best’ als iets niet aan de optimale voorwaarden voldoet.

Wat daarbij ook kan helpen is een voorkeurslijst te maken met criteria, zoals bijvoorbeeld in onderstaande lijstje is weergegeven:

  1. Lekker
  2. Biologisch
  3. Lokaal
  4. Verpakt zonder plastic

Smaak te pakken?

Dan kun je kiezen voor alternatieven. Voor het wassen van kleding zijn tegenwoordig al veel alternatieven op de markt. Zo zijn er andere soorten verpakkingen en andere wasmiddelen die het milieu een stuk minder vervuilen. Denk bijvoorbeeld aan wasbollen die je meerdere malen kunt gebruiken. En er zijn ook oplosbare wasdoekjes als alternatief voor een wasmiddel. Die doekjes zorgen ook voor minder transportbelasting en bovendien is de verpakking ook niet van plastic.

De keerzijde

De keerzijde is natuurlijk dat we nog in een consumptiemaatschappij leven. Onze ecologisch voetafdruk is groot. Consuminderen is lastig aangezien we van nature op groei ingesteld zijn. Dat vraagt een andere manier van kijken. Meer duurzaam leven en liever zijn voor het milieu, mensen en dieren is eigenlijk ook overvloed. Wellicht ook een vele mooiere vorm van overvloed dan waarin we nu leven…

http://www.ecuafina.nl/nl/wollen-plaids/