Knaapfashion
Image default
Bedrijven

Afval scheiden thuis en op kantoor

Afval scheiden thuis en op kantoor wordt steeds belangrijker. Doen we dit met zijn allen en juist bij grote bedrijfsmatigheden, dan kunnen we namelijk bijdragen aan een milieu dat veel beter te recyclen is. Hierdoor wordt de vervuiling minder, komt er minder plastic in de zee terecht en zullen we uiteindelijk minder betalen vergeleken met hoever de kosten zouden kunnen oplopen. Om te helpen met wat handig is als het gaat om een goede scheiding van afval kun je hieronder wat tips lezen. Dit zijn tips voor zowel thuis maar ook op kantoor. Betrek je collega’s er dus ook maar bij!

Meest gemaakte fouten bij afval scheiden

Dat papier bij het papier hoort en plastic bij het plastic mag ondertussen hopelijk wel duidelijk zijn. Toch zijn er plekken waar dit nog niet gescheiden wordt. Zie jij dit gebeuren, dan is dat dus een eerste kans voor verbetering. Daarnaast zijn eventuele fouten de volgende: Maak verpakkingen die nog halfvol zijn eerst leeg. Verpakkingen met inhoud verstoren de recycling cyclus. Gewone glazen mogen ook niet bij het glas maar moeten bij het restafval. Glasafval is alleen maar voor glazen verpakkingen, niet voor ander glas. Vuil papier zoals pizzadozen moet ook bij rest. Aluminium kan niet worden hergebruikt, deze dus ook bij het restafval. Theezakjes en koffiefilters ook. Wat ook honderd procent dodelijk is voor de infrastructuur van je riolering en voor je portemonnee is vet in de riolering. Olie en andere vetten zullen na verloop van tijd verharden in de riolering en zo niet alleen maar zorgen voor een opstopping, maar ze verergeren het filterproces ook.

Bedrijfscontainer

Als er geen fatsoenlijke scheiding plaatsvindt moet er ook gezorgd worden voor een plek waar bedrijfsmatig afval kan worden afgevoerd. Dit kun je heel makkelijk doen door een bedrijfscontainer te huren. Zo’n bedrijfscontainer is ook gewoon beschikbaar voor glas, papier, PMD en rest. Ook organisch (swill) afval kan in een container worden gestopt. Daarnaast moet er worden gezorgd dat binnen het gebouw, in de kantine bijvoorbeeld, natuurlijk ook wordt gescheiden. Zorg voor een goed systeem en een regelmatige afvoer naar de containers toe, en voor je het weet loopt het afval scheiden op rolletjes! Dit geldt natuurlijk ook voor afval bij je thuis.

https://rolcontainernederland.nl/