Knaapfashion
Image default
Winkelen

Wat maakt het bijzonder om je overhemd met plezier te dragen?

Is dat het merk, de mouwlengte, de juiste maat, de mooiste kleur? Of gewoon heel simpel het materiaal waar het overhemd van gemaakt is… Juist dat is het! De meeste gebruikte stoffen voor overhemden zijn; katoen, linnen en zijde. Om hieruit een keuze te maken is het ook belangrijk om te kijken naar de weving van deze materialen.

Weving en textiel

Wat is weving dan? Weven is een van de vele productietechnieken om overhemden te vervaardigen. Er zijn diverse soorten wevingen, een van de belangrijkste wevingen zijn; Poplin, Oxford, Jersey, Visgraat en Twill. Bij een weving de draden van het katoen horizontaal en verticaal met elkaar geweven/vervlochten. Door het weven wordt er dus textiel gemaakt. Oftewel alle overhemden zijn gemaakt van textiel, dus ook die overhemden van mouwlengte 7 overhemden. Hoe we het textiel verder noemen is afhankelijk van de grondstof die wordt toegepast en welke weeftechniek er wordt toegepast. Textiel wordt gemaakt van natuurlijk en/of kunstmatige grondstoffen. Katoen en linnen zijn bijvoorbeeld natuurlijke grondstoffen. Elastaan bijvoorbeeld is gemaakt door de mens en wordt toegevoegd tijdens het proces. Waarom het toepassen van kunstmatige grondstoffen? Dit is om het textiel bijvoorbeeld nog steviger te maken. Dit doet de combinatie wol met viscose. Of om elasticiteit en een betere pasvorm te creëren, en dat is de combinatie katoen met elasthan.

Wat voor een effect is de keuze van de stof?

Als je gekozen hebt voor een katoenen overhemd, weet je honderd procent zeker dat je deze moet strijken… Mits je kiest voor strijkvrije overhemden. Het katoen van deze overhemden zijn chemisch behandeld waardoor deze een sterke vezel hebben en niet gestreken hoeven te worden. Kies je voor linnen, dan is dat heerlijk voor de warme dagen alleen de vezel is weer anders, waardoor er meer kreukels in je overhemd komen, meer dan normaal. Daarentegen is linnen wel heel luchtig om te dragen. Bij mouwlengte 7 overhemden is het assortiment enorm waardoor je altijd jouw perfecte overhemd kunt vinden.