Knaapfashion
Image default
Winkelen

Waarom is een waterdichte fietstas zo handig?

Fietstassen zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen. Een fietstas lijkt misschien maar een fietstas, maar er is op dit gebied veel variatie als het gaat om design, materiaal en kwaliteit. Een van de belangrijkste zaken om in het vizier te houden als je een nieuwe fietstas wilt gaan kopen, is de waterdichtheid van een fietstas. Veel mensen realiseren zich niet dat lang niet alle fietstassen waterdicht zijn. En dat is jammer, want als je een waterdichte fietstas koopt is, bespaar je een hoop problemen. Hieronder leggen we uit wat er zo belangrijk is aan het kopen van een waterdichte fietstas. Verder gaan we in op nog enkele andere pluspunten van fietstassen.

Waarom een waterbestendige fietstas zo belangrijk is

We weten allemaal dat Nederland een land is waar het behoorlijk vaak regent. Niet alleen in de herfst en winter, maar ook in de lente en zomer komt er regelmatig een flinke bak hemelwater naar beneden. Als je je vaak of voornamelijk per fiets verplaatst, is regen niet echt aangenaam. Vaak redt je je met en paraplu of regenpak nog wel en kun je redelijk droog blijven. Maar vergeet je fietstas niet! Dat is bij uitstek de plek waar je belangrijke spullen in opbergt, die natuurlijk niet nat mogen worden. Denk aan het eten voor op je werk, je werkspullen met belangrijke documenten en misschien wel je laptop. Ook als het pijpenstelen regent, moet je kunnen vertrouwen op een fietstas die geen druppeltje doorlaat. Heb je zo’n waterdichte fietstas, dan heb je de zekerheid dat je spullen niet nat worden of beschadigd raken. Verder: een waterdichte fietstas is natuurlijk ook erg belangrijk als je een krantenwijk of bezorgdienst hebt. Natte kranten of artikelen kun je je dan helemaal niet veroorloven! Let er bij de aankoop van een nieuwe fietstas daarom op dat je nadrukkelijk een fietstas uitkiest die waterdicht is.

Droog én veilig!

Kies je voor een waterdichte fietstas, dan weet je zeker dat je spullen tijdens een fietstocht in de regen droog blijven. Maar een fietstas is ook belangrijk voor je eigen veiligheid. Zeker als je vaak je fietst gebruikt om naar de winkel te gaan, helpt een kwalitatief goede fietstas je om veilige ritten te maken. Zonder fietstas moet je waarschijnlijk je aankopen in tassen over het stuur hangen, wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

De keuze is reuze als je een waterdichte fietstas wilt kopen

Ten slotte zijn de ruime keuzemogelijkheden qua fietstassen die waterdicht zijn, erg prettig. Kies je voor een betrouwbare aanbieder, dan valt er veel te kiezen uit kwalitatief uitstekende waterdichte fietstassen die bij jouw persoonlijke smaak passen!