Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Wandtegels – geef uw interieur een boost!

U zou het misschien niet snel zeggen, maar wandtegels kunnen tegenwoordig overal in huis geplaatst worden. Door de ontwikkeling van wandtegels in verschillende materialen zijn veel meer kamers beschikbaar geworden voor tegelwerk. Gezien niet alle tegels meer van keramiek zijn en een badkamer-look met zich meebrengen kan er van veel voordelen gebruik gemaakt worden die deze wandtegels te bieden hebben. Raadpleeg nu Pand 16 om alle wandtegels te bekijken en uw beslissing goed te kunnen nemen.

Materialen en kamers voor wandtegels

Keramische wandtegels zijn nog altijd het meest bekend en meest populair, gezien praktisch iedereen ervoor kiest dat deze in de badkamer en/of in het toilet te plaatsen. De introductie van nieuwe materialen hebben echter een hoop deuren naar andere kamers geopend. Naast het klassieke wandtegels van keramiek, zijn er tegenwoordig ook de volgende materialen:

  • Verschillende soorten natuursteen

  • Personaliseerbare PVC tegels

Elk van deze materialen heeft natuurlijk overeenkomsten en verschillen die ieder voordelen meegeeft. Afhankelijk van uw wensen en de kamer waarvoor u wandtegels zoekt zal het ene materiaal u meer aanspreken dan het andere.

Voordelen per soort tegels

Zoals gezegd is het eerste wat u zich moet afvragen bij de keuze voor wandtegels welke ruimte u wilt betegelen, daarna kunnend de voordelen van een bepaald materiaal pas aangetoond worden. Om u toch een beeld te geven zijn hieronder de soorten met voordelen per materiaal en beoogde kamers op een rijtje gezet:

  • Keramiek: Dit zijn de klassieke wandtegels waarvan de voordelen vooral tot hun recht komen in badkamers. Het is gemakkelijk schoon te houden, is waterafstotend en ziet er strak uit, wat in kamers zoals badkamers maar ook toiletten vooral belangrijk is.

  • Natuursteen: Voordeel hiervan is de sfeer die het geeft en is voor ruimtes als slaapkamer en woonkamer ideaal. Erg mooi en uniek, maar daardoor redelijk prijzig.

  • PVC: Dit materiaal is het nieuwste binnen de wandtegelcollectie. Het is tevens de meest flexibele, letterlijk en figuurlijk, overal te gebruiken én betaalbaar.

Houdt u van het klassieke keramiek, het luxe natuursteen óf het innovatieve PVC? U kunt al uw afwegingen gemakkelijk maken en om advies vragen bij Pand 16, dus neem direct contact op!

 

https://www.pand16.nl/