Knaapfashion
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom kiezen voor een stalen bekisting?

Wanneer u een wandeling door uw woonplaats maakt, zult u meerdere constructies van beton tegenkomen op uw route die allemaal mogelijk gemaakt zijn door de stalen bekisting. Om tot al die vormen te komen, gebruiken de bouwers namelijk dit type bekisting vaak of in enkele gevallen multiplex bekisting. In feite is bekisting een mal waarin beton gegoten wordt en waarin het kan uitharden.

De voordelen van stalen bekisting

Stalen bekisting bestaat uit grote stalen bekistingsplaten, die aan elkaar gemaakt worden met staven en koppels. Dit wordt ook wel het falsework genoemd. Staal is een prima bouwmateriaal, want:

  • Staal buigt niet
  • Staal trekt niet krom
  • Staal raakt niet misvormd door uitharden beton
  • Staal heeft slechts een korte bouwtijd
  • Leidingen kunnen prima in het materiaal geïntegreerd worden
  • Staal is zeer flexibel
  • Staal kunt u makkelijk reinigen
  • Staal kunt u aanpassen

Stalen bekisting is de uitkomst

Staalbekisting is een sterk materiaal dat grote hoeveelheden van beton kan weerstaan. Multiplexbekisting is prima voor kleinere projecten, maar kan zware gewichten niet aan. Als gevolg van grote hoeveelheden aan beton gaat multiplex splijten, barsten of kromtrekken. Staal is onbuigzaam en beton hecht zich ook niet zo snel aan het gladde oppervlakte.

Meerdere functies

De stalen platen kunnen ook op elkaar gestapeld worden, zodat er langere structuren mee gemaakt kunnen worden. De platen kunnen in elkaar grijpen en het falsework houdt vervolgens de panelen bij elkaar voor meer stabiliteit.

Huur of koop bij de specialist

Een stalen bekisting is voor het storten van beton ideaal. Daarnaast kunt u de bekisting prefab laten leveren of op maat. Wendt u zich dan tot de meest toonaangevende speler op de Europese betonstortmarkt: Construx. Hier kunt u stalen bekistingen kopen of huren in een prefab uitvoering of een mal op maat. Bent u er nog niet uit wat het beste is voor uw situatie? Dat is geen probleem. De deskundige medewerkers van Construx staan u graag te woord.

https://www.construx.eu/nl/