Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Tips om uw wasmachine zelf te repareren

Het is altijd heel erg vervelend als uw wasmachine plotseling defect raakt. De oorzaak ervan kan per apparaat heel erg verschillend zijn maar meestal gaat het om redenen die gelijk opvallen.
In dit artikel krijgt u een aantal handige tips van Wasmachine reparatie Amersfoort. Deze tips kunt u gebruiken om de storing van uw wasmachine zelf te oplossen.

 

Water blijf in de trommel

Wanneer er water in de trommel van uw wasmachine blijft betekent dit dat het water niet wil afpompen. Dit komt meestal omdat er iets in het filter of in de pomp zit. Ook kan dit gebeuren als de afvoer op een andere manier wordt geblokkeerd omdat bijvoorbeeld de slang dubbel zit of omdat de afvoer verstopt is.

Ook zou dit gebeurd kunnen zijn doordat de afvoerslang te diep in de afvoer zit. De afvoerslang mag de afvoer niet volledig afsluiten.

Om dit terug te draaien kunt u het klepje waar het filter achter zit open doen. Meestal zit er een slangetje waar dit mee kan. Draai het filter vervolgens eruit en controleer of deze schoon is. Controleer ook het filterhuis en probeer de schoepen van de pomp rond te draaien. Bekijk of de afvoerslang niet verstopt is en controleer of deze goed in de afvoer zit. Daarna controleer je ook de afvoer.
Als dit niet de oorzaak is dan ligt het waarschijnlijk aan de afvoerpomp. Deze zal dan misschien defect zijn. Controleer dit door de afvoerpomp los te draaien van het filterhuis en de machine vervolgens op pompen te zetten. De pomp moet vervangen worden als de schoepen niet draaien.
Vergeet u eigen veiligheid niet: geen losse bedrading tegen het metaal van de machine en geen water bij de pomp als deze aan de stroom zit.

 

De deur van de wasmachine wil niet open

Best vervelend is het als uw was klaar is maar u de deur niet open krijgt. Als er geen sprake is van kinderslot, storing of water in de trommel dan is de deur waarschijnlijk kapot. Het is mogelijk om dit onderdeel zelf te vervangen. De meeste wasmachines hebben een handmatige ontgrendeling. Deze is te vinden achter het klepje van de afvoerbuis onder de trommel. Ook kunt u het slot laten openspringen met een sterk touw. Beweeg dit touw achter het deurtje naar het slot toe en trek krachtig van boven en beneden. Zo krijgt u het open.

 

De trommel draait niet

Het kan gebeuren dat de trommel niet meer draait maar dat u de motor toch nog wel hoort. Als dit het geval is dan controleert u eerst of er niks tussen de trommel en de kuip is geraakt door aan de trommel te draaien. Als u geen beweging krijgt dan heeft u zeker te maken met een obstakel die de boel blokkeert. Als de trommel wel draait dan is er grote kans dat de V-snaar kapot is. Om deze te vervangen maakt u de achterkant van de machine open met behulp van de handleiding. Daarna plaatst u de nieuwe V-snaar om het vliegwiel van de trommel en de as van de motor.

De wasmachine lekt

Wanneer uw wasmachine lekt is het noodzakelijk om goed te kijken waar het water vandaan komt. Controleer verder of het filter goed dicht gedraaid zit en niet lekt.

Het kan ook zijn dat de afvoer lekt of verstopt is. Ook kunnen de slangen achter de machine lekken of niet goed vastzitten.

Het kan ook zo zijn dat het water niet goed doorstroomt  waardoor de zeepbak verstopt raakt. Haal de zeepbak er dan uit en maak het schoon. Maak ook de ruimte waar de zeepbak uitkomt goed schoon. Controleer of de slang achter of voor de zeepbak niet vol zit met zeepresten. Ook kan deze lek zijn.

Daarnaast kan je ervoor zorgen dat het glas van de deur goed schoon is. Als dit niet het geval is dan kan het zijn dat het daar lekt. Ook is het mogelijk dat er een gat in de deurrubber zit. Verder kan het ook zijn dat de slang van de kuip naar de afvoerpomp verstopt zit met zeep of vuilresten. Ook kan deze stuk zijn en moet het dan dus vervangen worden.

 

De motor doet het niet

Wanneer de motor van de wasmachine het niet meer doet dan is deze kapot of dan zijn de koolborstels versleten. Als de motor kapot is dan moet deze vervangen worden. Als de koolborstels versleten zijn dan kunnen deze ook makkelijk vervangen worden.
Gemonteerd op de motor zitten de twee koolborstels in de koolborstelhouders. Om erbij te kunnen maakt u de achterkant van de machine los. Haal de koolborstels vervolgens los en controleer of de stiften nog lang genoeg zijn. De koolborstels zijn toe aan vervanging als ze de collector van de motor niet meer bereiken.

 

Het water wordt niet meer heet

Als het water van uw wasmachine niet meer heel wordt dan kan het zijn dat de verwarmingselement defect is. Gelukkig is deze simpel te vervangen. Maak hiervoor de achterkant van de wasmachine open en maak de V-snaar los. Het verwarmingselement vindt u onder een plastic beschermkap. Om deze eruit te halen verwijdert u voorzichtig alle stekkers en draait u de moeren los.

 

Als uw wasmachine andere storingen heeft en u deze toch niet zelf kunt repareren dan kunt u altijd contact opnemen met Wasmachine reparatie Amersfoort via telefoonnummer 033-2003080. Het bedrijf is 7 dagen per week bereikbaar om uw kapotte apparaat te repareren.

 

https://www.wasmachineamersfoort.nl/