Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Lekkage in uw woning

Lekkage, wat nu?

U kent het misschien wel, lekkage. Vaak ontstaat een lekkage na een flinke storm of wanneer bijvoorbeeld stuifsneeuw onder de pannen begint te ontdooien. Heel vervelend natuurlijk en het liefst wilt u het zo snel mogelijk de lekkage opgelost hebben.

De lekkage opsporen

Maar waar is die lekkage dan precies? Een lek aan de voorkant van uw woning kan wel pas zichtbaar worden aan de achterkant van de woning. Water kan namelijk een flinke afstand overbruggen achter het plafond, waardoor de lekkage heel ergens anders zijn oorsprong kan hebben dan waar het voor u zichtbaar is.

Hoe komt u er dan achter waar de lekkage zicht bevindt zonder te hoeven hakken en breken? Hiervoor kunt u een lekdetectie bedrijf in de arm nemen. Zij kunnen met een thermografische camera precies zien waar de oorzaak van de lekkage is. Vaak is het uitvoeren van een lekdetectie ook nog eens gedekt door uw verzekering. Informeer voor de zekerheid wel even bij uw verzekeraar, omdat iedere verzekering nét weer wat kan afwijken.

Lekkage en de verzekering

Zoals we zojuist hebben kunnen lezen is een lekdetectie in de meeste gevallen wel gedekt. Maar wat met de gevolgschade? Deze is meestal wel gedekt. Een dekking is echter geen garantie voor daadwerkelijk het ontvangen van de juiste schadevergoeding. Daar komt helaas toch meer bij kijken.

Bij een lekkage komt er eerst een expert langs van de verzekering. Hij bekijkt de schade en stelt aan de hand daarvan een bedrag vast dat u kunt ontvangen. Hierbij wordt gekeken naar allerlei factoren. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwwaarde, dagwaarde en inventarisatielijsten. Het een en ander kan best vatbaar zijn voor de mening van de desbetreffende expert. Uw schadebedrag is hiervan afhankelijk.

Daarom kunt u bij lekkage het beste een onafhankelijke expert inschakelen. Dit is de zogenaamde contra-expert. De contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. is zo’n onafhankelijke expert. Onafhankelijk, maar hij stelt daarbij wel uw belangen voorop. Hij ontvangt zijn salaris namelijk niet van de verzekeringsmaatschappij, maar van het expertisebureau waar hij voor werkt. Hij hoeft de verzekeringsmaatschappij om die reden dus niet tevreden te stellen.

Helaas weten veel mensen niets van het recht op contra-expertise bij lekkage. Het is een recht, dus u betaald er niets extra’s voor. We zeggen extra’s, omdat u er in principe al voor hebt betaald in uw verzekeringspremie. In de polisvoorwaarden staat ook beschreven dat u dit recht hebt, en nog belangrijker: in de wet staat dit ook opgenomen. De Nederlandse regering heeft het probleem van de gedupeerden, van onder andere lekkage, ook opgemerkt en zag dat het anders moest. Daarom is dit wettelijk vastgelegd. Helaas is er vervolgens niet heel veel bekendheid aan gegeven waardoor veel mensen hier nog niets van af weten.

Ook weten wat uw mogelijkheden zijn bij lekkage? Neem de contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. in de arm en bel eerst vrijblijvend 088 – 888 5000, of ga naar de website en meld uw schade.

https://schadeoplossing.nl/lekkage/