Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

De leukste weetjes over kauwgom

We weten allemaal wel dat het niet gezond is om kauwgom door te slikken. En wist je dat er twee “soorten” kauwgom zijn? Chewing gum te vinden in potjes of strips en Bubble gum, waar je gigantisch grote bellen kan blazen en lekker kan laten klappen. In deze blog lees je nog veel meer leuke weetje over kauwgom en waar je de lekkerste kauwgom van Nederland kan kopen. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Kauwgommuur

In San Luis Obispo, in Amerika, kan je een muur vinden die is bezaaid met kauwgom. Een stel scholieren plakte vroeger er hun uitgekauwde kauwgom op. Dat voorbeeld werd snel door andere scholieren gevolgd. Na een tijdje konden volwassen er de lol ook wel van inzien en begonnen ook hun uitgekauwde lekkernij op de muur te plakken. Dit is echter zo populair geworden dat iedereen uit de hele wereld dit doet. Van over de hele wereld reizen toeristen speciaal naar San Luis Obispo om ook een aandeel te hebben aan deze enorme kauwgommuur. In Nederland hebben we trouwens ook zo iets. In onder andere Alkmaar en Dordrecht bestaan straatjes waar iedereen zijn of haar kauwgom deponeert.

Verschillende smaken

Kauwgom is een lekkernij die in heel de wereld wordt genuttigd. Echter is in elk land wel een andere smaak kauwgom de absolute favoriet. Amerikanen zweren bij kaneelkauwgon, maar in Midden- en Zuid Amerika moeten ze daar absoluut niks van hebben. Kaneel doet men daar denken aan geneesmiddelen. Scandinaviërs zijn dol op kauwgom met salmiaksmaak en zuid-Europeanen zijn voorstander van zoete, fruitachtige smaken. In Nederland en Vlaanderen staat de pepermuntsmaak bovenaan. Wist je trouwens dat in Japan er meer dan 150 verschillende smaken kauwgom bestaan? Zo maken ze daar kauwgom met bloemen of augurksmaak!

Gom

Wat denk jij dat het basisbestanddeel van kauwgom is? Als jouw antwoord ‘gom’ is, dan is dat helemaal juist! Gom is een soort sap wat uit bomen wordt gehaald. Vroeger maakten indianen al sneetjes in bomen waardoor het gom naar buiten kwam en begonnen daar op te kauwen. Maar hoe kan het dat je steeds op kauwgom kan blijven kauwen? Simpel! Gom in combinatie met materialen die niet door speeksel of water kunnen oplossen zorgen ervoor dat jij eindeloos kan blijven kauwen!

Candyonline

Ben jij op zoek naar de lekkerste smaken kauwgom? Neem dan snel een kijkje op de website van CandyOnline! Daar vind je allerlei diverse merken en smaken kauwgom. Naast kauwgom nog opzoek naar ander snoepgoed? Ook dan ben je bij CandyOnline aan het juiste adres!

 

https://www.candyonline.nl/