Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Het vervangen van een coil doe je zo

 

Het zal even wennen zijn als je bent overgestapt van normale sigaretten naar e-sigaretten. Je moet over iets meer dingen nadenken, je kunt een e-sigaret nou eenmaal niet uitdrukken en weggooien zoals een normale sigaret. De vloeistof van een e-sigaret moet vaak bijgevuld worden en ook de coil moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. Een paar dingen om rekening mee te houden dus, maar daar wen je snel aan. Vergis je trouwens niet in het vervangen van de coils, dat kan nog best een lastige klus zijn. Lees verder als je wel wat tips kunt gebruiken over het vervangen van de coil. 

Moet je je coil vervangen?

Voordat je aan de slag gaat met het vervangen van de coil is het goed om te weten of je dit wel moet doen. Het is namelijk niet altijd nodig om te vervangen, het kan ook zijn dat je alleen de verdamper hoeft te reinigen. Dit kan erg eenvoudig door het onderdeel los te draaien en de overblijfselen van de damp weg te spoelen. Het water mag hiervoor niet te warm zijn, let daar dus op. 

Zo vaak moet je de coil te vervangen

Het kan dus genoeg zijn om de verdamper even schoon te spoelen, maar helaas niet altijd. Een keer in de twee tot drie weken is het nodig om de coil te vervangen. Als je je e-smoker veel gebruikt is het verstandig om dit in ieder geval twee keer per maand te doen. Het is dus gelukkig geen dagelijkse klus. Probeer het wel goed bij te houden, je wil natuurlijk wel dat je coil lang mee gaat. 

Zo vervang je de coil

Niet elke coil ziet er precies hetzelfde uit, dus het kan zijn dat de jouwe iets afwijkt. Vandaar dat we hieronder algemene richtlijnen geven voor het vervangen van je coil. 

1. Koppel het reservoir of de clearomizer los van de e-sigaret. De clearomizer bevindt zich vlak onder het mondstuk. Draai de boven- en onderkant beide kanten op en de clearomizer koppelt vanzelf los.

2. Let goed op dat de clearomizer leeg is, en dan bedoelen we echt helemaal leeg. Anders kan er een bende ontstaan, dus het is erg belangrijk hier rekening mee te houden. Het moet natuurlijk geen smeerboel worden bij je thuis. 

3. En dan nu het lastigste, je moet de coil van de e-smoker afhalen. Dat kan best een ingewikkeld klusje zijn, omdat het ijzerdraadje stevig vast zit. Het is daarom handig om hiervoor een schroevendraaier te gebruiken om de coil makkelijker los te kunnen draaien.