Knaapfashion
Image default
Aanbiedingen

Contra-expertise bij schade door Schadeoplossing Nederland B.V.

Het kan iedereen overkomen, schade in huis door brand of water. Een lekkage door een gesprongen leiding of een magnetron die veel te lang aan heeft gestaan. Een schade-expert van de verzekeraar komt bij u langs om te helpen. Daarnaast is het ook wenselijk om een contra-expert in te schakelen, maar wat is dat eigenlijk zo’n contra-expert?

Wat is een contra-expert

Een contra-expert is eigenlijk een soort van schade-expert. Zij inventariseren beide uw schade en zijn allebei volledig op de hoogte van uw rechten en plichten volgens de polisvoorwaarden van uw verzekering. Er zijn alleen twee verschillen die u niet moet onderschatten. De contra-expert wordt ingeschakeld door u en niet door uw verzekeraar. Daarnaast wordt het loon van deze contra-expert wordt ook niet betaald door de verzekeringsmaatschappij maar door een expertisebureau.

Dit zijn belangrijke zaken waardoor een contra-expert écht onafhankelijk een schade kan beoordelen. Zaken die belangrijk zijn om voor u de juiste vergoeding te regelen.

Hoe gaat het in zijn werk

Nadat een schade-expert bij u is langsgeweest bent u normaalgesproken afhankelijk van de bevindingen van de schade-expert. Er is niemand die er tegenin gaat en u als gedupeerde heeft waarschijnlijk niet de kennis in huis om stappen te ondernemen wanneer het rapport met bijbehorend schadebedrag naar uw idee niet klopt. U heeft een contra-expert nodig.

Steeds vaker worden gedupeerden door verzekeraars op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om contra-expertise in te schakelen. Men gaat op zoek naar een contra-expert en komt al gauw Schadeoplossing Nederland B.V. tegen. Zij zijn een expertisebureau gespecialiseerd in water- en brandschade. Dit doen zij door contra-expertise te verlenen.

Uw wordt telefonisch vrijblijvend geinformeerd over uw mogelijkheden en indien gewenst komt er een contra-expert van Schadeoplossing Nederland langs. Hij bekijkt de schade en stelt daarvan een rapport op. Vervolgens neemt hij contact op met de schade-expert van uw verzekering om in gesprek te gaan. De rapporten van beide experts worden naast elkaar gelegd en er wordt over gepraat. De uitkomst van dit gesprek leidt in de meeste gevallen tot een hogere schadevergoeding voor u als gedupeerde.

Wat kost contra-expertise

Contra-expertise wordt vaak omschreven als kosteloos, ook door Schadeoplossing Nederland. De kosten voor de contra-expertise worden gedeclareerd op uw verzekering. Het is daarom belangrijk om verzekerd te zijn wanneer u een contra-expert inschakelt. U ontvangt hierdoor geen factuur en daarom wordt het kosteloos genoemd. Kosteloos voor u, maar niet gratis.

Heeft u zelf te maken met brandschade of waterschade en bent u geinteresseerd geraakt in contra-expertise? Wacht dan niet langer en ga direct naar de website van Schadeoplossing Nederland.

 

https://schadeoplossing.nl/contra-expertise