Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Weg met de baas – het bedrijfsuitje

Waarom een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje wordt vaak georganiseerd als teambuilding. Hiermee slaat de werkgever als het ware twee vliegen in een klap. Goed samenwerken in een team is belangrijk.  Je leert je collega’s beter kennen, in een andere situatie dan op kantoor of op de werkvloer. Dit kan soms verhelderend zijn of voor meer begrip voor elkaar zorgen. De verhalen die los komen zijn anders dan bij de koffieautomaat. Het is voor de werknemer leuk om eens buiten de muren van het kantoor te komen. Een bedrijfsuitje is een win-win situatie; positief voor werkgever én de werknemer.

Voor de baas

Terwijl veel bedrijven aan klantenbinding doen, vergeten ze vaak hun eigen werknemers ook af en toe in de watten te leggen. Terwijl dat net zo belangrijk is! Werknemers zijn met al hun talenten een waardevolle asset voor elk bedrijf. Gelukkig zien steeds meer werkgevers dit in. Denk er als baas ook aan dat je klanten het vaak zullen waarderen als jij iets extra’s over hebt voor je personeel.

Daarnaast verkleint het de bestaande drempel die er is tussen baas en personeel. Als je hieraan werkt ben je eerder op de hoogte van wat er speelt in jouw bedrijf, en kun je tijdig ingrijpen.

Voor de werknemer

Een bedrijfsuitje is niet alleen belangrijk voor de baas. Een werkuitje is een duidelijke blijk van waardering van de baas. “Hij heeft iets voor ons over, waarbij we één dag iets anders gaan doen”. Je leert je collega’s beter kennen onder vaak onverwachte omstandigheden. Er wordt ook volop gelachen op een bedrijfsuitje. Je leert tevens de baas en het management team ook eens op een andere manier kennen. De reacties achteraf zijn doorgaans erg positief.

Wat mag het kosten, en wat gaan we doen?

Uiteraard dien je als organisator rekening te houden met de mogelijkheden en beperkingen van je werknemers, en het beschikbare budget. De meeste uitstapjes beginnen bij ongeveer €30,00 p/p tot ongeveer €100,00 p/p. Hier zijn wat mogelijkheden:

  • Passief: gaan tafelen/eten

  • Wat actiever: een Kookworkshop

  • Sportief: een hindernissen-parcours of dropping

  • Competitief: uitje in een escape room

  • Karten

  • Creatieve workshops

Tot slot

Je hoeft als baas niet al te veel creativiteit aan de dag te leggen. Op internet is er erg veel te vinden over personeelsuitjes in binnen en buitenland. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Alles hangt natuurlijk af van je doel en je budget. Een handige manier om binnen het budget te blijven is trouwens om te zoeken naar arrangementen.

Elke werkgever zal ernaar streven dat zijn personeel goed met elkaar kan opschieten en samenwerken. Een team dat goed samenwerkt en iets voor elkaar over heeft levert doorgaans een hogere productie. Je bouwt leuke herinneringen op die soms nog jaren doorleven binnen het bedrijf. En alles draagt natuurlijk bij aan een goede werksfeer. Veel plezier alvast.