Knaapfashion
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Filamenten voor de 3d printer

Filamenten voor de 3d printer

Wanneer je in het bezit bent van een 3D printer weet u als geen ander dat het belangrijk is om de juiste 3D filamenten te bestellen. 3D filamenten zijn er in verschillende soorten en afhankelijk van de 3D printer die wordt gebruikt kunnen er ook verschillende soorten 3d filamenten worden gebruikt. De meest gebruikte filament is de PLA filament die vanwege zijn biologische eigenschappen eenvoudig is toe te passen. Er zijn verschillende kleuren en ook de dikte is van 1.75mm tot 2.85mm verschillend. De verschillende merken die er in de markt beschikbaar zijn hebben vaak ook een verschil in kwaliteit.

ABS of PLA filament

Naast de meer natuurlijke PLA filament is er ook het ABS filament welke nog steeds zeer vaak wordt gebruikt om te printen. ABS is relatief eenvoudig om te printen maar er is wel een heated bed nodig om deze materiaalsoort te kunnen uitprinten. Ook zul je rekening moeten houden met enige krimp van het materiaal bij afkoeling. Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren beschikbaar en ook deze filament soort is er in verschillende diktes en kwaliteit. De keuze of u nu voor PLA of ABS filament kiest is verschillend maar in de praktijk zul je zien dat de goedkopere 3d printers vaak geen heated bed hebben en dus alleen PLA kunnen printen. De mooiste resultaten worden vaak wel met ABS bereikt en dus heeft deze materiaalsoort onze voorkeur.

Overige soorten filament

Natuurlijk zijn er veel meer soorten filament beschikbaar en afhankelijk van de 3D printer kan hier gebruik van gemaakt worden. Vaak zijn het filamenten die gebruikt worden om een bepaald effect na te streven om houtkleurige of zelfs metaalkleurige objecten te kunnen maken. Maar ook bijzondere eigenschappen voor een 3D object als transparant, lichtgevend of elastische objecten kunnen vervaardigd worden door speciale filamenten. Neem gerust een kijkje op de website van goedkope3dfilamenten.nl voor meer informatie over deze filament soorten.