Wat te doen als het beeldscherm van je laptop niet meer werkt? Wij vertellen het je!

      Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen als het beeldscherm van je laptop niet meer werkt? Wij vertellen het je!

Niemand zit te op een laptop beeldscherm dat niet meer werkt. Ook jij niet. Doet het lcd scherm van je laptop het niet meer, dan hoeft dat echter niet te betekenen dat je meteen naar de winkel moet rennen voor een splinternieuwe laptop. Vaak zijn beeldscherm problemen namelijk eenvoudig te verhelpen. In dit artikel bespreken we een aantal van de meest voorkomende beeldscherm problemen. Ligt het probleem uiteindelijk toch wat ingewikkelder, laat je laptop dan eens goed controleren door een deskundige en ga langs bij een reparatiebedrijf bij jou in de buurt als computer reparatie Amsterdam.

Het beeld werkt gedeeltelijk, daarna verschijnen er strepen, die later weer vervagen

Is dit bij jouw laptop het geval? Het linker gedeelte van het scherm functioneert nog prima, maar is het rechter gedeelte is helemaal wit. Oefen je wat druk uit op het scherm, dan verschijnen er verticale lijnen. Na een tijdje wordt het beeld beter, maar lopen er wel nog wat horizontale lijnen doorheen die op den duur weer vervagen.

Dit los je op door allereerst een externe monitor op je laptop aan te sluiten. Je zult dan zien dat daarna het beeld gewoon weer in orde is. Het scherm van je laptop laten vervangen, zal het probleem dus verhelpen.

Er komen steeds dezelfde, gelijkmatig verdeelde verticale lijnen in beeld

Komt dit je bekend voor? Zodra je je laptop aan zet, verschijnen er op het beeldscherm steeds dezelfde, gelijkmatig verdeelde verticale lijnen. Soms zijn deze lijnen blauw, soms rood en soms wit en soms worden deze lijnen breder.

Als je een externe monitor op je laptop hebt aangesloten, zal dit probleem zich waarschijnlijk ook voordoen. De oorzaak van het probleem ligt daarom hoogstwaarschijnlijk bij een slechte videokaart met een falend videogeheugen. Bij veel laptops is de videokaart geïntegreerd in het moederbord. De videokaart vervangen is daardoor een kostbare, zo niet onmogelijke zaak. Bij sommige laptops, waaronder die van Toshiba, Asus en game-laptops, is de videokaart echter niet geïntegreerd. Is dat bij jouw laptop het geval, dan is de videokaart wel eenvoudig te vervangen.

De kleuren die het beeldscherm toont, kloppen niet

Klinkt dit je bekend in de oren? Nadat je je laptop hebt opgestart, laat het beeldscherm geïnverteerde kleuren zien: daar waar een achtergrond zwart hoort te zijn, is deze grijswit, dat wat blauw hoort te zijn is opeens oranje, dat wat rood hoort te zijn is groen geworden, et cetera.

De enige manier om van dit probleem af te komen, is door het lcd scherm te laten vervangen.

Het beeldscherm vertoont rode vlekken

Heb je dit weleens meegemaakt? Bij het inschakelen van je laptop, zie je rode vlekken verschijnen. Heb je een externe monitor op je laptop aangesloten, dan zal dit probleem zich waarschijnlijk niet voordoen. Toch is dit probleem niet te wijten aan het scherm, maar aan een defect tussen het moederbord en de onboard video of de video connector.

De enige manier waarop dit probleem te verhelpen is, is met het vervangen van het moederbord.

Er loopt een brede, witte band door het beeld

Heb jij hier mee te maken? Al vanaf het moment dat je je laptop inschakelt, loopt er een brede, witte, verticale band door het beeld.

Het laten vervangen van het lcd beeldscherm de enige oplossing.

Laat het repareren over aan een specialist

Heb je aan de hand van bovenstaande informatie kunnen achterhalen hoe het komt dat het beeldscherm van je laptop problemen geeft? Ga er dan mee naar een laptop reparatiebedrijf en laat het vervangen van bijvoorbeeld het lcd scherm over aan specialist. Deze heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet dus precies wat er moet gebeuren. Voor je het weet, kun je weer probleemloos verslagen typen of even lekker een filmpje kijken.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/