Knaapfashion
Image default
Financieel

Tips voor het kopen van cryptocurrency

Het kopen van cryptocurrency is de laatste tijd enorm hip. Dat komt doordat de koersen in het afgelopen jaar enorm gestegen zijn. Niet alleen bitcoin ging omhoog, maar ook andere cryptocurrency gingen hard omhoog. In dit artikel geven we je enkele tips voor het kopen van cryptocurrency.

 

  1. Zorg dat je altijd het laatste nieuws leest

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes is enorm belangrijk. Niet alleen van het bitcoin nieuws, maar ook over het nieuws rondom de cryptocurrency waarin je interesse hebt. Alleen zo weet je of er nog gekke dingen gebeuren die invloed kunnen hebben op de koers. 

 

  1. Koop alleen als je denkt dat het omhoog gaat

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Niemand kan met zekerheid voorspellen wat een bepaalde crypto gaat doen in de toekomst. Er zijn daarentegen wel talloze voorspellingen op het internet te vinden van je favoriete crypto, zoals bijvoorbeeld de Cardano koers verwachting en die van vele andere projecten. Is de verwachting dat iets omhoog gaat in waarde? Dan kan het een interessante investering zijn. 

 

  1. Zorg dat je de opslag op orde hebt

Het kopen is een ding, maar je  wilt je crypto natuurlijk ook goed beveiligen als je het voor langere tijd bewaart. Dit doe je het veiligste op een hardware wallet. Hier sla je je cryptocurrency op zonder dat het in contact staat met het internet. Hackers kunnen er op deze manier niet zo snel bij. 

 

Wees je ervan bewust dat het investeren risico’s met zich mee brengt. Of je dit nu doet in bitcoin, crypto, goud of huizen. Alle koersen die omhoog gaan kunnen ook weer naar beneden komen. Investeer daarom nooit geld dat je niet kunt missen en laat je ook niet beïnvloeden door anderen. Het gaat uiteindelijk om jouw geld. Laat je door niemand iets aanpraten en investeer altijd zonder emotie.