Knaapfashion
Image default
Financieel

Kies een goede broker als starter op de beleggersmarkt

Hoe kies ik de het beste platform?

Een goede broker kies je door naar een aantal punten te kijken. Denk aan flexibiliteit, laag in kosten, een grote betrouwbaarheid, ruim aanbod in aandelen, extra’s als een wallet met toegang tot de bank en veel manieren om te kunnen beleggen. De beste broker komt vaak goed uit de reviews. Veel brokers zijn informatief zoals het informatie verstrekken over koersen en beurzen. Andere brokers willen de kosten zo laag mogelijk houden om te handelen en weer andere brokers richten zich op gebruikersgemak en analyses.

Kies een beste broker voor startende beleggers

De beste broker voor beginnende beleggers is een persoonlijke keuze die het beste is afgestemd op het beschikbare budget, het aangaan van risico’s en het leren beleggen zoals het beschikken van educatief materiaal. eToro lijkt een beginners broker maar beschikt over nog een aardige minimale inleg van 200 dollar, rekent valutakosten en zet de CFD’s tussen alle andere effecten zodat je die makkelijk te pakken krijgt. Mensen met kennis weten dat CFD’s flinke risico’s met zich meenemen en de kans op verlies meer dan 65% is. Wel heeft eToro de CopyTrade tool op haar platform waarbij je van andere kunt leren beleggen op de juiste wijze. Wat meer ervaren DayTraders kunnen het beste eToro gebruiken.

DEGIRO vs eToro

DEGIRO vs eToro zijn brokers die goed uit de reviews komen op de beleggersmarkt van al hun aangesloten klanten. DEGIRO is goedkoop als je langdurig aan het handelen bent in effecten waarbij je koersen in de gaten kunt houden op wereldwijde markten en beurzen. De transactiekosten zijn vast en stabiel. eToro is wel goedkoper in transactiekosten. Het grote verschil is dat eToro geschikt is voor het korte termijn en DEGIRO voor het lange termijn beleggen. DEGIRO heeft meerdere valuta’s en is overgenomen door Flatex waarbij de financiën op eigen bank kunnen worden beheerd. Geld overboeken kost niks bij DEGIRO. Bij eToro is dit ook gratis maar het opnemen van geld kost wel geld. Dit kost 5 euro per keer. De minimale opname is 30 dollar.

Kies een broker die bij je ervaring past

Beleggen is nooit zonder risico’s. Bij weinig kennis kun je kiezen voor brokers die over veel educatief materiaal of voorbeelden beschikken. Verder moet je kunnen oefenen met demo’s van 10.000-100.000 dollar speelgeld. Lees de juiste voorwaarden en als beginner kies je voor een lage inleg van maximaal 100 euro. Begin dus klein.

https://beter-beleggen.nl/