Knaapfashion
Image default
Financieel

Chip Tuning – Drie soorten

Motorchip tuning, soms genaamd motor opnieuw modelleren of gewoon stopcontacten, is een heel goede manier om meer uit uw voertuig te krijgen. Het is een vrij eenvoudige, maar dramatische modificatie die de manier waarop uw voertuigaandrijvingen drastisch kan veranderen. Maar deze extra vermogen kan ook uw motoronderdelen ver voorbij normale stress-toleranties kunnen besturen. Dus wat zijn de voor- en nadelen van deze conversiekit? Is het het waard voor je?

 

Nou, om uit te starten, laten we alles verdelen wat we hier bespreken in twee categorieën, mechanische afstemming en brandstofinjectieafstemming. Beide zijn op verschillende manieren gedaan, maar beide zullen merkbare wijzigingen opleveren in de manier waarop uw auto rijdt. Mechanische tuning wordt meestal uitgevoerd door de suspensie aan te passen en een deel van de interne componenten te vervangen. Met brandstofinspuiting moet u een injectie-nota uitvoeren en het brandstofsysteem upgraden, maar er zijn ook andere dingen die ook moeten worden gedaan.

 

Met mechanische tuning hoor je hoogstwaarschijnlijk geluiden zoals jammeren, klikken, kloppen of zelfs luide slijpgeluiden wanneer je versnelt of versnellingen verschuift. Deze geluiden zijn echter normaal. Dit betekent dat de timing van het voertuig nog steeds goed is, maar het proces van het veranderen van de timing kan dingen doen om ervoor te zorgen dat uw motor verkeerd is of brandstof sneller te verbranden dan. Dus in plaats van te proberen je motor beter te laten werken, kun je gewoon een snelle timing-fix op je voertuig doen. Als je dit niet op je gemak voelt, kun je iemand inhuren om dit voor je te doen.

Ze hebben ervaring en kennis bij het plaatsen van nieuwe chiptuning veranderingen in auto’s.

 

Aan de andere kant kunt u een brandstofinjectie-upgrade uitvoeren om de prestaties van uw voertuig te verbeteren zonder het timingsysteem te hoeven wijzigen. Verschillende injector-deuntjes kunnen bijvoorbeeld goed werken, afhankelijk van het type rijden dat u krijgt. Het beste is dat er tal van verschillende deuntjes zijn die je kunt vinden. U kunt een volledige revisie van uw voertuig met de verschillende chips doen, of u kunt ervoor kiezen om slechts één component te wijzigen. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om alleen de uitlaat te doen.

Of u zou al het motorenafstemming kunnen doen en wat Sport Suspension-onderdelen toevoegen en gaan met een andere set wielen.

 

Elektronische besturingseenheid Tuning omvat de toevoeging van nieuwe elektronische componenten aan uw voertuig. Sommige autoliefhebbers vervangen bijvoorbeeld hun OEM-elektronica met aftermarket-versies om betere prestaties van hun auto’s te krijgen. Bovendien kunt u bepaalde delen van uw voertuig verwijderen om de algehele kwaliteit te verbeteren. Of u nu de hele elektronische besturingseenheid wilt vervangen of gewoon één component wilt wijzigen, u kunt een merkbare verbetering maken van de kwaliteit van uw auto door dit te doen.

 

Het laatste type chiptuning is om het rijcomfort van uw auto te upgraden om betere prestaties te hebben. Een reden waarom mensen dit doen, is omdat ze graag hun auto’s met meer comfort besturen. Door eenvoudigweg een paar delen van uw elektronische motorkoppelingssysteem te wijzigen, kunt u de manier waarop uw auto handvatten tijdens het rijden drastisch verbeteren. Dit geeft je een meer ontspannen rijervaring en maakt je aangenamer meer aangenamer.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier Chipperformance