Knaapfashion
Image default
Auto's en Motoren

Theorie examen

Het theorie examen is voor de meeste leerlinge die rijles volgen een van de spannendste dingen die je moet doen. Het theorie examen bestaat uit twee onderdelen .Als eerst krijg je het onderdeel gevaren herkenning, dit onderdeel bestaat uit 25 vragen waarbij je 12 fouten mag maken. Per vraag heb je 8 seconden de tijd om het antwoord in te voeren. Het tweede onderdeel is verkeersregels en verkeersinzicht, dit onderdeel bestaat uit 40 vragen. Bij het tweede onderdeel mag je maar 5 vragen fout hebben. Voor dit onderdeel heb je 23 minuten de tijd om alle vragen in te vullen.

 

Voorbereiden op het theorie examen

Wanneer je wilt gaan kijken voor het theorie examen, zul je eerst moeten kijken hoe je je wilt gaan voorbereiden op het theorie examen. Je kunt thuis uit de boeken gaan leren als je weet dat je dit zelf kunt is dit de beste oplossing voor jou. Maar als je weet dat je geen motivatie hebt om uit jezelf te leren kun je kiezen voor een theorie cursus. Een cursus kun je op veel plekken in Nederland doen, bijvoorbeeld een rijschool in Dongen helpt de leerlinge bij het zoeken naar een geschikte cursus voor het theorie examen. Maar er zijn ook rijscholen die zelf een theorie cursus aanbieden. Een theorie cursus duurt meestal de hele dag, je gaat in de ochtend ergens in een zaaltje of lokaal zitten en dan wordt de stof als het ware in je hoofd gestampt. Daarna worden oefen vragen gemaakt. Als je de oefen vragen hebt gemaakt ga je naar het CBR en daar kun je het echte theorie examen maken.

Tips voor het theorie examen

Er zijn een aantal reminders die je goed moet onthouden aangezien deze vaak terugkeren in het theorie-examen: Het autorijbewijs is 10 jaar geldig, een mens heeft een reactietijd van 1 seconde, volgafstand is 2 seconden, bij regen is het 3 seconden, op een verplicht fietspad alleen fietsen en snorfietsen, laat de bus voor gaan binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom niet, de profieldiepte van een band moet minimaal 1.6 mm zijn, winterband moet 4 mm zijn, lading op de auto mag maximaal 20 cm uitsteken aan de zijkant en maximaal 1 meter aan de achterkant, rode reflectoren staan altijd rechts en de witte links van de weg, rijden met een kopie van je rijbewijs is niet toegestaan en als laatst recepten van de dokter met een gele sticker beïnvloeden de rijvaardigheid.

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-dongen/