De eerste rijles

      Reacties uitgeschakeld voor De eerste rijles

Een spannend moment waar iedereen naar uit kijkt, is natuurlijk zijn of haar eerste rijles. Sommige vinden het heel spannend en weten niet wat ze moeten verwachten, terwijl de andere er juist heel veel zin in hebben en het over zich heen laten komen. Tijdens je eerste rijles bij bijvoorbeeld een rijschool in Brunssum zul je je instructeur leren kennen. Het is belangrijk dat er een goede sfeer in de auto hangt tijdens de rijlessen. Wanneer je je niet op je gemak voelt tijdens de rijlessen kan dit ook je rijstijl beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je een rijinstructeur krijgt die bij je past en vraag naar een ander als het nodig is. Een rijschool in Brunssum kan niet altijd meteen de goede keuze maken voor een instructeur, daar kan ij ze dan bij helpen door je mening te geven.

 

Wat leer je allemaal?

Tijdens je rijles bij bijvoorbeeld een rijschool in Brunssum zul je veel verschillende dingen leren. Je begint altijd met het leren van het sturen, dit kan soms makkelijker lijken dan dat het eigenlijk is in het begin. Je zult de bochten moeten inschatten en hoe je je stuur gaat bewegen. Wanneer je het sturen onder de knie hebt beginnen de meeste rijscholen zoals een rijschool in Brunssum met het optrekken te leren. Dit is voor veel nieuwe leerlingen nog even zoeken in het begin. De auto zal je in het begin zeker een paar keer uitvallen, maar dit is hartstikke normaal. Tijdens het optrekken is het de bedoeling dat de auto van de plaats af komt. Dit doe je door de koppeling langzaam los te laten en het gas rustig in te trappen. Bij iedere auto is het punt waar je vooruit gaat anders, leer daarom in meerdere auto’s op te trekken.

 

Belangrijk tijdens de rijles

Maar wat is er nou precies allemaal belangrijk tijdens de rijlessen die je gaat volgen? Zorg altijd dat als je vragen hebt je deze ook gewoon stelt. Niemand heeft er iets aan als je onzeker achter het stuur zit omdat je iets niet durft te vragen. Ook is het heel belangrijk om je niet op te laten jagen door andere bestuurders. Laat ze maar toeteren en je inhalen, maar maak je hier nooit druk over.

https://drivingcoach.nl/rijschool-brunssum/